Kotimaa

13-vuotias tyttö ilmestyi poliisi­asemalle Porvoossa ja kertoi seksuaali­rikoksesta – 18-vuotias mies otettu kiinni epäiltynä

Julkaistu: , Päivitetty:

Itä-Uudenmaan poliisi otti kiinni 18-vuotiaan miehen epäiltynä 13-vuotiaaseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.
Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa tutkivansa alaikäiseen kohdistunutta seksuaalirikosta Porvoossa.

Poliisin mukaan eilen torstaina päivällä 13-vuotias tyttö tuli Porvoon poliisiasemalle tekemään ilmoitusta seksuaalirikoksesta, jonka hän kertoi tapahtuneen hetkeä aikaisemmin.

Uhri kertoi, että teko oli tapahtunut epäillyn kotona, mutta tyttö ei pystynyt kertomaan tapahtumapaikan sijaintia.

Poliisin mukaan 13-vuotias uhri vietiin heti tutkimuksiin, ja poliisi ryhtyi selvittämään epäillyn henkilöllisyyttä tuntomerkkien ja muiden uhrilta saatujen tietojen perusteella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi otti 18-vuotiaan miesepäillyn kiinni kotoaan kello puoli yhdeksän jälkeen torstai-iltana.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Tässä vaiheessa tapahtunutta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille, että kuulusteluja asiassa ei ole vielä ehditty suorittaa, joten moni asia tapahtuneen ympärillä on toistaiseksi epäselvä.

Hiltusen mukaan vielä ei ole tiedossa, mistä 13-vuotias uhri ja 18-vuotias epäilty tunsivat toisensa.

– Kyseessä ovat paikkakuntalaiset henkilöt, ja tyttö jollain tasolla tunsi tai tiesi tämän tyypin. He eivät kuitenkaan ole kavereita tai seurusteleva pariskunta tai tunteneet sillä tavalla.

Hiltusen mukaan tämänhetkisten tietojen valossa vaikuttaisi siltä, että epäilty oli saanut tytön jollakin konstilla tulemaan asuntoon.

– Tässä vaiheessa epäillään, että uhri on houkuteltu viekkaudella asuntoon.

Poliisi ei osaa toistaiseksi sanoa, onko asunnossa ollut tapahtuma-aikaan muita henkilöitä. Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä olisi aiempaa rikostaustaa.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan haastattelulla 18.5.2018 klo 10.58.