Kotimaa

Helle tehnee paluun ensi viikolla – meteorologi: ”Ihan varmasti jotain ennätyksiä menee rikki”

Julkaistu:

Sää
Ensi viikolla Suomeen on luvassa lämmintä kyytiä. Etelä- ja Keski-Suomessa voidaan päästä nauttimaan jälleen hellelukemista.
Perjantai ja lauantai vietetään suuressa osassa maata viimeaikaisiin hellekeleihin nähden ”viileissä” 15–20 asteen lämpötiloissa, mutta ensi viikolla helle voi tehdä jälleen paluun osaan Suomea.

Maanantaista alkaen nimittäin lämpenee jälleen. Etelä- ja Keski-Suomeen povataan Forecan päivystävän meteorologin Olga Kukkosen mukaan ensi viikolle yli 20 asteen lämpötiloja. Paikoin etelässä ja Keski-Suomessa voidaan päästä taas hellelukemiinkin.

– Maanantaina helleraja menee varmaan rikki jossakin päin Etelä- ja Keski-Suomessa, Kukkonen kertoo.

Kukkosen mukaan lämpimästä säästä saadaan nauttia viikon edetessäkin, sillä hellerajat voivat mennä maan etelä- ja keskiosissa rikki paikoin myös tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Torstaina ja perjantaina helteen mahdollisuus on kuitenkin alkuviikkoa pienempi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pohjois-Suomessa on ensi viikolla hieman muuta maata viileämpää, mutta myös siellä on vuodenaikaan nähden hyvinkin lämmintä, Kukkonen sanoo.

Kukkonen vahvistaa havainnon siitä, että meneillään oleva toukokuu on ollut harvinaisen lämmin, ellei jopa poikkeuksellinen.

Kukkosen mukaan keskimäärin hellepäiviä on suuressa osassa Suomea ollut yksi per toukokuu.

– Eilinen, eli torstai oli seitsemäs peräkkäinen hellepäivä. Se tarkoittaa, että hellepäiviä on ollut tänä vuonna jo saman verran kuin viime vuonna touko-kesäkuussa yhteensä.

– Koska hellepäiviä on ollut nyt jo seitsemän, ja lisää on tulossa, niin ihan varmasti tässä menee joitain ennätyksiä rikki, Kukkonen summaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt