Entinen kuntapoliitikko Saido Mohamed sai syytteen törkeästä rahanpesusta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Entinen kuntapoliitikko Saido Mohamed sai syytteen törkeästä rahanpesusta

Tutkinta käynnistyi Saido Mohamedin siskon saatua tuomion törkeästä petoksesta.

Saido Mohamed kuvattuna kesällä 2015.

18.5.2018 0:00

Ilta-Sanomat kertoi marraskuussa 2016, että Helsingin poliisi epäilee vihreiden varavaltuutettua Saido Mohamedia törkeästä rahanpesusta.

Nyt Mohamedia vastaan on nostettu syyte Helsingin käräjäoikeudessa. Tapaus tuli oikeuteen 9. toukokuuta, mutta sille ei ole vielä määrätty käsittelypäivää.

– Saimme hänen siskonsa tuomion jälkeen kolme tutkintapyyntöä ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus. Epäillyn summan takia tutkimme asiaa epäiltynä törkeänä rahanpesuna, rikosylikomisario Jari Illukka Helsingin poliisista kommentoi vuonna 2016.

Mohamedin sisko tuomittiin aiemmin törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomion mukaan sisko oli erehdyttänyt Kansaneläkelaitosta maksamaan lapsilisiä kolmesta lapsesta vuosina 2003–2013 yhteensä 44 232 euroa. Sisko oli oikeuden mukaan salannut muuttonsa Iso-Britanniaan.

Keski-ikäinen sisko kertoi oikeudessa, että hän oli pyytänyt siskoaan Saido Mohamedia lakkauttamaan kaikki hänelle maksettavat etuudet Suomessa. Sisko katsoi, että Saido Mohamed oli erehdyttänyt ja käyttänyt häntä hyväksi.

Todistajan mukaan tunnusti

Sisko kertoi, ettei hän ole käynyt Suomessa muuttonsa jälkeen. Hän kertoi antaneensa pankkitiliään koskevan automaattikortin Saido Mohamedille ennen muuttamistaan. Siskon mukaan Saido Mohamed olisi käyttänyt rahat opiskeluunsa.

Saido Mohamed kertoi oikeudessa, että hän on toimittanut siskonsa pankkitililtä nostamansa rahat siskolleen Amalin ja Dahabshiilin kautta. Tätä ei

Oikeuden mukaan sisko ei kuitenkaan saanut rahoja kyseisten välityspalvelujen kautta. Siskon ja todistajien kertomusten mukaan ei ole uskottavaa, että sisko olisi saanut rahat millään muullakaan tavalla. Oikeus uskoi siskoa, ettei hän ole nostanut itse lapsilisärahoja. Vaikka sisko ei saanutkaan taloudellista hyötyä itselleen, seikalla ei kuitenkaan ollut merkitystä petostuomion kannalta.

Oikeudessa kuullun todistajan mukaan Saido Mohamed olisi tunnustanut sukulaisilleen käyttäneensä rahat itse.

Saido Mohamed luopui Helsingin vihreiden kuntavaaliehdokkuudesta sisarensa tuomion takia.

Saido Mohamed kuvattuna kesällä 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?