Kotimaa

Nälkäiset häiriköt aiheuttivat selkkauksen ravintolavaunussa – Kaksikon junamatka päättyi poliisin väliintuloon

Julkaistu:

20–30-vuotiaat miehet poistettiin junasta Kontiomäellä. Ravintolavaunun työntekijä järkyttyi kuitenkin niin paljon, että ravintolavaunu jouduttiin sulkemaan.
Kaksi 20–30-vuotiasta miestä alkoi uhkailla ravintolavaunun työntekijää saadakseen ruokaa ja juomaa ilmaiseksi torstai-iltapäivänä Oulusta Helsinkiin kulkeneessa IC-junassa. Kontiomäen kohdalla konduktööri puuttui tilanteeseen ja soitti hätäkeskukseen.

– Poliisipartio sattui olemaan sattumalta lähellä Kontiomäkeä. Konduktööri yritti poistaa miehiä junasta. Toisen miehistä hän sai kiinni, mutta toinen meni vessaan, kertoo VR:n operaatiokeskuksen kuljetuspäällikkö Tomi Metso.

Välikohtauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kun poliisit ehtivät paikalle, he saivat tilanteen hallintaan ja myös toisen miehen poistettua junasta. Konduktööri jatkoi työvuoroaan normaalisti, mutta ravintolavaunun työntekijä joutui shokkiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sovittiin, että hän ei jatka työvuoroaan ja ravintolavaunu laitettiin tapahtuman jälkeen kiinni. Työntekijälle tuli henkisiä vammoja, mikä on luonnollista tuollaisessa tilanteessa, Metso kuvailee.

Kyseinen IC-juna kulki Oulusta, Kajaanin ja Kuopion kautta Helsinkiin. Se on vastikään saapunut perille päämääräänsä noin kymmenen minuuttia aikataulustaan jäljessä.