Kotimaa

Kommentti: Ilmainen lounas on sittenkin olemassa – kansanedustajille

Julkaistu:

Ilmaisesta ruuasta tuli konkreettinen esimerkki siitä miksi eliitin on niin hirveän vaikea ymmärtää kansaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
Maailma on valetta täynnä. Sanotaan, että ilmaista lounasta ei ole. Toisille niitä silti riittää niin, että housunnapit paukkuvat.

Illuusio alkoi kadota, kun kansanedustaja Susanna Koski (kok) jätti vastaamatta pitkäaikaistyöttömältä Anna-Maija Tikkaselta saamaansa haasteeseen. He olivat tavanneet Ylen A-Studion Kuplat -sarjassa. Tikkanen pyysi Koskea pohtimaan miten toimeentulotuen perusosa, vajaa 500 euroa, riittäisi tämän elämässä. Siis miettimään, ei koittamaan sillä elämistä.

Kun Koski ja Tikkanen kohtasivat uudestaan, Koski kertoi, että ollut tätäkään tehnyt. Ei näet ole ”kovin hedelmällistä” pohtia asiaa, kun ”kulurakenne on itsestäänselvästi erilainen”. Kansanedustaja näet pystyy Kosken mukaan elämään ”viikkokausia käymättä lainkaan ruokakaupassa”. Ei ihme, että Tikkasen huolet silakkakilon hinnasta eivät oikein Koskea napanneet.

Onni yksillä

IS pyysi entistä Sdp:n kansanedustajaa Mikael Jungneria hiukan avaamaan kansanedustajien erikoista elämää. Jungnerin mukaan kansanedustajalta voi mennä rahaa parikin päivää ilman, että rahaa kuluu mihinkään. Koko ajan kun kutsutaan tilaisuuksiin, joissa on ilmainen tarjoilu. Rahaa ei kulu myöskään takseilla, busseilla, junilla ja lentokoneilla matkustamiseen. Kansanedustajille usein avautuu tilaisuuksia käyttää niitä ilmaiseksi. Lisäksi Jungnerin mukaan ”eduskunta maksaa vuokran ja ylikin, jos olet maakunnasta”. Mieti siinä sitten mitä teet kuuden ja puolen tonnin alkupalkallasi. Toisia ihmisiä sitten jaksetaan rasittaa huolilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta ei tässä kaikki. Jungnerin mukaan ilmaiset ateriat koskevat itse asiassa ilmeisen suurta joukko muitakin hyvätuloisia. Viestintätoimiston johtajana hän syö itse jatkuvasti ilmaisesti. Itse asiassa ravintolaruokaa tulee syötyä niin paljon, että kotoinen ruispuuro ”on juhlaa”.

Monet ovat jo hermostuneet Jungnerin rehellisyydestä, vaikka rehellisyydestä ylipäätään ei pitäisi hermostua. Jungner itsekin toteaa, että hyväkuntoisuus tuntuu kasautuvan. On hyvä, että joku hyväosainen tämän tunnustaa.

Turvasana Hursti

Ei tarvitse enää miettiä onko eliitin ja huono-osaisten kuilu Suomessa totta vai kuvitelmaa. Kun tarjoilija kantaa ilmaista ravintolaruokaa pöytään, on kohtuutonta vaatia samastumaan räntäsateessa avustuskassia jonottavaan köyhään. Vaikka jokaisen järkevän poliitikon turvasana onkin jo vuosia ollut Hursti. Sitä kun toistaa joulun alla vaikuttaa hyvältä ja sympaattiselta ihmiseltä.

Jungner on yhdessä Hjallis Harkimon kanssa perustamassa Liike Nyt! -liikettä. Harkimokaan ei ole tullut tunnetuksi varsinaisena askeettisen elintavan apostolina. On mielenkiintoista nähdä miten he ottavat eliitin ja kansan kuilun huomioon liikkeessään, vai ottavatko sitten ollenkaan.

Ehkä jonkun kannattaisi. Liian monta ilmaista lounasta on epäterveellistä niiden nauttijoillekin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  2. 2

   Radiojuontajan risteilyreissu sai kahelin käänteen: nyt miehen kehoa koristaa neljä kookasta tatuointia – ”Kun tehdään, niin tehdään kunnolla”

  3. 3

   Tällainen on Terhi Kokkosen viimeinen hetki Vain elämää -sarjassa – katoaa vaivihkaa kesken illallisen: lähtö sivuutetaan täysin

  4. 4

   Herttuatar Catherine välttää huomion varastamisen häissä ovelalla kikalla – toteutti sen myös Harryn ja Meghanin häissä

  5. 5

   Texasin ampuja sai nolot pakit luokan edessä ennen veritekoa – lähenteli uhriksi joutunutta tyttöä kuukausien ajan

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  2. 2

   Ruotsi voitti dramaattisesti jääkiekon MM-kultaa!

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Alkoholin jättäneet kertovat 6 asiaa, jotka toivoisivat muiden tajuavan

  5. 5

   Herttuatar Catherine välttää huomion varastamisen häissä ovelalla kikalla – toteutti sen myös Harryn ja Meghanin häissä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

  2. 2

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

  5. 5

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  6. Näytä lisää