HS: Syytön mies istui 9 kuukautta vankilassa raiskauksesta – myöhemmin nainen asteli poliisin luo ja tunnusti valehdelleensa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Syytön mies istui 9 kuukautta vankilassa raiskauksesta – myöhemmin nainen asteli poliisin luo ja tunnusti valehdelleensa

Julkaistu: 17.5.2018 11:57

Helsingin Sanomat kertoo, että syytön mies istui vankilassa yhdeksän kuukautta.

Helsingin Sanomat kirjoittaa tapauksesta, jossa syytön kurdimies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen 16-vuotiaan tytön raiskauksesta. Mies istui vankilassa yhdeksän kuukautta. Mies itse kiisti raiskaussyytteen.

Vuosia myöhemmin 2017 nainen ilmiantoi itsensä poliisille ja tunnusti valehdelleensa raiskauksesta. Naisen mukaan seksiä oli harrastettu yhteisestä tahdosta. Nainen selitti valehdelleensa, koska hänen tuolloinen poikaystävänsä halusi naisen tekevän miehestä rikosilmoituksen, mikäli halusi jatkaa seurustelua.

Syyttäjä on nostanut naista vastaan syytteen väärästä ilmiannosta.

Väärästä ilmiannosta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Laissa väärä ilmianto on määritelty teoksi, jossa henkilö antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle tai tuomioistuimelle väärän tiedon ja näin aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään tai vangitaan, tai ilmiannettu joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen väärin perustein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?