Kotimaa

Eläimiä kuoli Helsingin yliopiston koe-eläin­yksikön tuli­palossa – ”Iso menetys”

Julkaistu:

Helsinki
Helsingin yliopiston koe-eläinyksikön ensimmäisen kerroksen matelija- ja sammakkoeläinten hoitohuoneen tulipalossa kuoli joitakin eläimiä.
Helsingin yliopiston koe-eläinyksikössä Viikissä syttyi tulipalo torstaina aamulla kello 6.54. Paikalle osoitteeseen Viikinkaari 1 lähti kuusi pelastuslaitoksen yksikköä sekä yksi ensihoitoyksikkö. Ensimmäisen kerroksen matelija- ja sammakkoeläinten hoitohuoneessa kuoli joitakin eläimiä.

– Eläinten kuolema on aina iso menetys, joka koskee myös tutkijoita ja tutkimusryhmiä. Onneksi palo saatiin rajatuksi yhteen huoneeseen, Helsingin yliopiston koe-eläinkeskuksen johtaja Pirjo Laakkonen kertoo Ilta-Sanomille.

– Olin juuri puhelinyhteydessä eläinlääkäriimme ja hän saapui juuri palopaikalle. Hän varmistaa, että muut eläimet ovat kunnossa. Tilanne oli niillekin stressaava, hän sanoo.

Syttymissyy ei vielä tiedossa

Pelastuslaitoksen mukaan rakennus kärsi pienistä savuvahingoista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Palon varsinainen syttymissyy on vielä epävarma. Sprinklerin vedestä aiheutui pieniä vahinkoja ja tietysti alue kärsi jonkin verran savuvahinkoja, päivystävä palomestari Vesa Berg kuvailee.

Aamupäivällä kohteessa olivat käynnissä raivaus- ja jälkivahingontorjuntatyöt.