Kotimaa

Pian jyrinä syrjäyttää helteen – näin sade- ja ukkoskuurot iskevät tänään

Julkaistu:

Sää
Suureen osaan maata on odotettavissa torstain edetessä sade- ja ukkoskuuroja.
Suomea viime päivinä hellineen helteen povataan muuttuvan tänään torstaina lämpimän ja kostean ilmamassan aiheuttamaksi kuuroluonteiseksi sateeksi ja ukkoseksi suuressa osassa maata.

Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen sanoo, että sade- ja ukkoskuuroja on odotettavissa Lounais-Suomeen, Itä-Suomeen ja Etelä-Suomeen sekä Kainuuseen.

– Sade- ja ukkoskuuroja ei pitäisi kehittyä Pohjanmaalle eikä Oulun seudulle, mutta idempänä ja etelämpänä on aika suuri mahdollisuus, että kuuroluonteisia sateita ja ukkosia tulee.

– Kaikista varmimmin kuuroja tulee ehkä Lounais-Suomen sisämaahan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aamupäivällä voi monin paikoin paistella vielä aurinkokin, mutta iltapäivään kannattaa jo varustautua sateenvarjolla.

– Kuuroja voi tulla iltapäivällä ja alkuillasta. Mutta jo keskipäivän jälkeen kuurojen riski kasvaa. Ne ukkos- ja sadekuurot kuolevat sitten illalla ja yöllä.

– Tuuli on heikkoa, joten jos nämä jonnekin kehittyvät, niin kuurot voivat kestää minuutteja tai jopa kymmeniäkin minuutteja.

Kukkosen mukaan sateita voi esiintyä paikoin vielä perjantainakin. Sää jatkuu muutoinkin viimeaikaisia hellekelejä viileämpänä.

– Sää on selvästi viileämpää. Maan länsiosassa on perjantaina päivällä jo selkeää, mutta idässä ja Uudellamaalla on vielä sateita.

Jouduitko keskelle ukkosia tai rankkoja kuurosateita? Lähetä video tai kuva täältä tai suoraan WhatsAppilla numeroon 040 660 9019.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt