Kotimaa

Nainen ajoi upeassa säässä Vaasaan, kun äkkiä kylkeen syöksyi epäilty rattijuoppo – kaahailijan reaktio tyrmistytti

Julkaistu:

Mustasaaressa tapahtui tiistai-illalla hurjannäköinen onnettomuus. Epäilysten mukaan onnettomuuden aiheuttanut kännikuski pakeni paikalta.
Sen piti olla ihan tavallinen ajoreissu Laihialta Vaasaan. Se meinasi kuitenkin jäädä naiskuskin viimeiseksi.

Henkilöautoa kuljettanut nainen lähestyi moottoritien alkua Mustasaaren Helsingbyssä. Kello oli puoli viisi illalla, ilma oli hieno ja aurinkoinen.

Nainen ajoi tuttuun tyyliin 80 kilometrin tuntinopeusvauhtia. Hänellä oli vakionopeussäädin päällä. Äkkiä neljän tien risteyksessä alkoi tapahtua.

Naisen edessä ajanut auto kääntyi oikealle, niin sanotulle vanhalle moottoritielle, joka vie lentokentälle. Samaan aikaan oikealta tuli päätielle toinen auto, joka pamautti suoraan naiskuskin auton kylkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tajusin, että se lähtee liikkeelle, ja että se tulee mun päälle. Ja samassahan se sitten pamahti jo, nainen kertoo Ilta-Sanomille.

Mieskuski tuli STOP-merkin takaa, tämän lisäksi hän oli poliisin mittauksen mukaan tukevassa, 2,34 promillen kännissä.

Naiskuljettajan auto lensi vauhdin voimasta.

– Se heitti minut keskellä tietä menevän kivetyskorokkeen päälle, minkä jälkeen paiskauduin suoraan valopylvääseen, joka rämähti maahan. Se katkesi, nainen kertoo.


Naisen auto meni osittain myös vastaantulevien kaistalle, eli Vaasasta päin tulevien eteen.

– Mulla oli auto käynnissä edelleen. Tajusin sen verran, että ajan autoa vähän sivuun, etten jäisi kenenkään alle. Ja onneksi Vaasan suunnasta ei silloin tullut ketään vastaan, nainen kertoo.

Nainen sai nopeasti apua, sillä siviiliasuisia poliiseja oli sattumoisin bussilla liikkeellä. Bussi pysähtyi tien viereen, ja poliisit rupesivat ohjaamaan liikennettä. He hälyttivät myös lisää poliiseja sekä pelastushenkilökuntaa.Kuin ihmeen kaupalla naiselle ei käynyt pahasti. Sen sijaan auto romuttui täysin.

– Peukalo on vaan mustana ja niin kipeänä.

– Oli tosi paljon onnea mukana. Olisi voinut vaikka kuolla, kerta kaikkiaan.

– Se auto on ihan hirveän näköinen, nainen toteaa.

Naiskuskin kylkeen ajanut mies poistui onnettomuuspaikalta. Miehen auton rekisterikilpi jäi kolaripaikalle.


Moottoripyöräpoliisi sai hänet Isonkyrön Tolkin liepeillä kiinni noin puolen tunnin sisällä onnettomuudesta.

– Moottoripyöräpoliisi tavoitti miehen Isossakyrössä. Hänen autostaan puuttui yksi rekisterikilpi, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja John Forslund kertoo Pohjanmaan poliisista Ilta-Sanomille.

Nainen on kuljettajalle vihainen, vaikka ei loukkaantunut pahemmin. Syynä on miehen ajattelemattomuus, hänhän ajoi epäilysten mukaan kännissä.

– Vahinkoja voi sattua kelle vaan. Mutta rattijuoppous on aina tahallista. Se on paljon, paljon pahempi juttu.

– Käsittämätön tapaus, kun katsoin, mihin se kaveri meni, missä on toinen auto. En tajunnut ollenkaan, että rattijuoppo ajaisi mun päälle.

– Olen kyllä vihainen. Olen tästä peukalosta kiitollinen, tilanne voisi olla huomattavasti hirveämpi, nainen sanoo.

Vuonna 1973 syntynyttä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Hänellä on taustallaan ainakin yksi törkeä rattijuopumus vuodelta 2014.