Kotimaa

Jasper Pääkkösen Hollywood-roolin uutisoinnista outo riita: Ylen päätoimittaja syyttää kansan­edustajaa painostamisesta

Julkaistu:

Yleisradion päätoimittaja Jouko Jokinen esitti kovan syytöksen kansanedustaja Timo Harakan(sd) toiminnasta.
Yleisradion uutispainotukset aiheuttivat tiistaina kiivasta sanailua Twitterissä kansanedustaja Timo Harakan (sd) ja Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen välillä.

Harakka ihmetteli, miksi pääkaupunkiseudun valtuustojen sote-kokouksella ei ollut sijaa Ylen pääuutislähetyksessä toisin kuin näyttelijä Jasper Pääkkösen roolilla Hollywood-elokuvassa.

– Jasper Pääkkösen elokuvarooli raportoitiin Ylen uutisten päälähetyksessä. Pääkaupunkiseudun valtuustojen historiallinen yhteiskokous, jossa hallituksen päähanke murskattiin, ei ylittänyt uutiskynnystä. Miksi, Jouko Jokinen? Harakka tivasi viestissään.

Harakan ja Jokisen Twitter-riidasta kertoi aiemmin Demokraatti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jokinen kertoi, että kokous oli ollut esillä radiossa ja verkossa sekä perusteli kokouksen pois jääntiä päälähetyksestä mediamaailman muuttumisella.
– Älä jaksa selittää. 20:30 lähetys edelleen katsojaluvuissa omaa luokkaansa. Ja kun iso tapahtuma päällä juuri sillä hetkellä, valintanne on käsittämätön, Harakka vastasi.

Miesten torailu jatkui ja lopulta Jokinen syytti Harakkaa Yleisradion painostamisesta.

– Jos ensin tutkisit uutisoinnin laajuuden ennen kuin hutkit. Pääsit muuten juuri listaukseen, kuinka poliitikko painostaa Yleisradiota journalistisissa ratkaisuissa, Jokinen kirjoitti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Harakka toivoi vastauksessaan, että Jokinen aikuistuisi ja lopettaisi ”uhriutumisen”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt