Kotimaa

Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

rac

Julkaistu:

Sää muuttuu merkittävästi torstaina iltapäivällä, kun kylmempi säärintama valuu koko maahan.
Sää on kuluvalla viikolla ollut peräti 15 astetta tavallista toukokuun säätä lämpimämpi. Hellepäivät tuovat mukanaan kuitenkin myös kesäiset ukkoskuurot.

Torstaina ilma alkaa pikkuhiljaa muuttua epävakaisemmaksi. Vielä aamulla ainakin maan etelä- ja itäosissa saadaan nauttia lämmöstä. Sää muuttuu kuitenkin iltaa kohden merkittävästi suurimmassa osassa maata, kun pohjoistuuli tuo kylmempää ilmamassaa.

Jo iltapäivällä on odotettavissa lähes koko maahan sade- ja ukkoskuuroja. Vain Lappi, Perämeren rannikko ja Pohjanmaa, jossa kylmä säärintama hiipii vaivihkaa yön aikana, näyttäisivät näillä näkymin säästyvän sade- ja ukkoskuuroilta.

Kainuussa ja maan koillisosassa voi sade- ja ukkonen piiskata laajemmalla alueella. Muuten kuurot ovat paikallisia. Rannikolla tuuli voi olla hyvin voimakasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kannattaa varautua ukkosiin, Forecan meteorologi Juha Föhr sanoo.Föhr kuitenkaan usko, että Etelä- ja Keski-Suomen ukkoskuurot ovat aivan niin voimakkaita kuin keskikesällä.

– Ilma on toukokuussa aika kuivaa, jos verrataan heinä- elokuun tilanteeseen. Se on juuri kosteus, joka voimakkaita ukkosia ruokkii, Föhr sanoo.

Ilmatieteenlaitos Leena Laakso lupaa, että sää on epävakainen vain hetken. Perjantaina sade- ja ukkospilvet jo väistyvät.

– Kyllä jo lauantaina on poutaisempaa, Laakso sanoo.

Aivan hellepäiviin ei kuitenkaan viikonloppuna enää päästä. Lämpötila voi olla Etelä- ja Keski-Suomessa noin 20 asteen paikkeilla. Muualla maassa noin 15 asteen paikkeilla.

– Laajalti ottaen koko maassa mennään viikonloppuna jo alle hellerajan. Toukokuun sääksi on kuitenkin lämmin, Föhr sanoo.

Ensi viikolla luvassa on aurinkoista ja lämmintä säätä. Aivan hellelukemiin ei kuitenkaan enää päästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt