Kotimaa

Poliisi varoittaa murtoilmiöstä helteellä – ”Ensimmäisinä kesäpäivinä useampi tapaus”

Julkaistu:

Helsingin poliisin tietoon on viime aikojen kesäisillä keleillä tullut useampi tapaus, joissa murtovarkaat ovat pyrkineet tai päässeet asuntoon tuuletusikkunan kautta.
Suomalaisia viime päivinä hemmotellut kesäisen lämmin sää lienee saanut monet jättämään asunnossa tuuletusikkunan auki kotoa pois lähtiessä.

Vaikka asuntoa viilentävä ilmavirtaus saattaisikin tuntua houkuttavalta ajatukselta, kannattaa tuuletusikkunat sulkea, kun asunto jää tyhjilleen. Helsingin poliisi nimittäin muistuttaa Twitterissä, että murtovarkaat saattavat käyttää auki jätettyjä tuuletusikkunoita hyväkseen.

– Huh hellettä! Kuumuudesta huolimatta älä jätä ikkunoita auki, kun lähdet kotoa. Miksi? Tietoomme on tullut näinä ensimmäisinä ”kesäpäivinä” useampi tapaus, joissa murtovarkaat ovat pyrkineet tai päässeet asuntoon tuuletusikkunan kautta. Turvallista viikkoa! Helsingin poliisi kirjoittaa Twitterissä.
Poliisi muistuttaa Twitterissä lisäksi, että asuntomurrosta tai sen yrityksestä tulee ilmoittaa hätäkeskukseen välittömästi, jotta poliisi pääsee tekemään asuntoon teknistä tutkintaa. Tällöin esimerkiksi poliisikoira saattaa vielä pystyä haistamaan murtovarkaiden jäljet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos asuntoon murtaudutaan, asuntomurron jälkiä ei pidä mennä itse tutkimaan tai sotkemaan, sillä ne ovat poliisin tutkimuksille tärkeitä.

Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa on uutisoitu runsaasti murtovarkaiden aktiivisuudesta muun muassa pääkaupunkiseudulla.

Maaliskuussa poliisi tiedotti, että vuoden 2018 alussa asuntomurtojen määrä on kasvanut verrattuna vuoteen 2017. Poliisi kertoi tuolloin, että murtovarkaat iskevän usein päiväsaikaan ja pyrkivät sulautumaan ympäristöönsä.

Poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta kertoi maaliskuisessa tiedotteessa, että osa murroista on selkeästi perustunut asunnon tarkkailuun, sillä asuntoon on saatettu murtautua sillä välin, kun asukas on käynyt esimerkiksi kaupassa.

Maaliskuussa IS uutisoi myös, että poliisin asuntomurtolukujen perusteella murtovarkaiden suosikkikohde on Helsingin Kallio.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt