Nainen kuoli polvileikkauksen jälkeen Tampereella: Elimistöstä löytyi bakteeri, jota on ihmisen syljessä – lääkärille syyte

Nuoren naispotilaan epäillään saaneen bakteerin elimistöönsä puudutuksen yhteydessä.

Epäillään, että 21-vuotias nainen menehtyi saatuaan bakteerin polvileikkauksen yhteydessä Dextra Koskisairaalassa Tampereella. Lääkäri saa syytteen kuolemantuottamuksesta.

15.5.2018 6:10

Nuori nainen kuoli polvileikkauksen yhteydessä saamaansa vakavaan infektioon. Leikkaukseen osallistuneelle lääkärille luetaan tänään syyte kuolemantuottamuksesta.

Kuolemaan johtanut tapaturma sattui tamperelaisessa Dextra Koskisairaalassa elokuussa 2016. Nuori nainen oli sairaalassa potilaana. Häneltä leikattiin polvi.

Leikkaus onnistui hyvin, ja potilas pääsi kotiin samana päivänä. Myöhemmin illalla hänellä nousi kova kuume, ja hän hakeutui Tampereen yliopistosairaalan ensiapuun. Sieltä hänet siirrettiin teho-osastolle, missä hän menehtyi seuraavana päivänä.

Poliisi ryhtyi tutkimaan 21-vuotiaan naisen kuolemaan johtaneita syitä. Heräsi epäilys, että nainen olisi saanut polvileikkauksen yhteydessä elimistöönsä bakteerin, joka olisi aiheuttanut vakavan infektion ja lopulta potilaan kuoleman.

Naisen elimistöstä löytyi bakteeri, jota on ihmisen syljessä. Tapausta selvitelleet viranomaiset pitivät mahdollisena, että joku on aivastanut leikkauksen aikana. Epäillään, että potilas sai bakteerin elimistöönsä puudutuksen yhteydessä.

Nyt yhdelle leikkaukseen osallistuneelle lääkärille luetaan syyte kuolemantuottamuksesta.

– Katson, että hän on tuottamuksellisesti aiheuttanut potilaan kuoleman. Katsotaan, mitä oikeus päättää, sanoo kihlakunnansyyttäjä Leena Koivuniemi.

Sen enempää syyttäjä ei pysty asiaa valottamaan.

– On mahdollista, että asia käsitellään oikeudessa suljetuin ovin, koska kysymys on potilaan terveyteen liittyvistä asioista, Koivuniemi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?