Kotimaa

Aviomies jätti vaimon ja kolme lasta 10 minuutissa – kaksi viikkoa myöhemmin uudelta rakkaalta tuli pöyristyttävä viesti

Julkaistu:

Joskus puoliso lähtee pitkästä suhteesta täysin yllättäen. Tästä on karuja kokemuksia myös IS:n lukijoilla.
Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tapauksista, joissa ero oli nostanut tavallisesta ihmisestä esiin karuja piirteitä.

Useat asianajajat eri puolilta Suomea kertoivat tilanteista, joihin olivat työssään törmänneet. Eräässä tapauksessa nainen oli äitynyt tekemään kiusaa ex-miehelleen vääntelemällä tämän auton peilit ja tuulilasin pyyhkijät rikki uudestaan ja uudestaan. Eräässä toisessa erotapauksessa ex-vaimo kävi tyhjentämässä entisen miehensä autonrenkaat säännöllisin väliajoin. Eräs ex-vaimo puolestaan sai tuta ex-miehensä vihan, kun hän pyysi tätä joulun alla tuomaan itselleen muovikuusen parin entisestä kodista Pirkanmaalla. Mies teki työtä käskettyä ja toi kuusen ovelle – muovipussissa ja kymmenen sentin paloina.

– Ennen kuin avioliittolakiin tuli muutos, oikeudessa riideltiin avioeroperusteista. Nyt kun niistä ei voi enää riidellä, riidat ovat siirtyneet pääosin lastenhuolto-oikeuksiin tai ositukseen, perheoikeuteen erikoistunut asianajaja Eija Karimaa kertoi.

– Ihmiset riitelevät aina. Se, että lakia muutetaan, ei tarkoita, että riidat loppuisivat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

Illalla kotiin tullessa koti tyhjä. Pöydällä odotti lappu, joka kertoi, että astiat ovat tiskikoneessa.

Karuista eroista virisi kova keskustelu myös edellisellä viikolla, jolloin Ilta-Sanomat kertoi vaikeimmista erotilanteista, joihin esimerkiksi pari- ja perhesuhdepsykoterapeutit ovat työssään törmänneet.

Asiantuntijat muistuttivat tuossa IS:n jutussa, että ero on ihmisen aikuisiän suurimpia kriisejä. Se nostaa pintaan yleensä voimakkaita vihan ja pettymyksen tunteita.

Asiantuntijat korostivat, että pahinta, mitä kumppanilleen voi tehdä, on hylätä tämä täysin yllättäen.

– Se on hirvittävä tilanne jätetylle osapuolelle, sillä hän ei saa edes kuulla, mistä ero johtuu tai mitä tilanteelle olisi voinut tehdä. Hän jää totaalisen yksin kaikkine pelkoineen ja huolineen. Se nostaa ihmisessä suuren turvattomuuden ja hädän tunteen, Mielenterveysseuran kriisikeskuksen kriisityöntekijä, pari- ja perhepsykoterapeutti Veli-Matti Husso selitti.

Myös Ilta-Sanomien lukijat kertoivat omia kokemuksiaan eroista, joissa toinen osapuoli on lähtenyt täysin yllättäen.

 

Viestin lähettäjä oli miestä 25 vuotta nuorempi nainen, joka kertoi, että hän nauttii parhaillaan miehen kanssa punaviiniä sängyssä.

Kihlattu lähti joulupöydästä uuden rakkaan luokse

Eräs Ilta-Sanomien lukija kertoo karusta erosta, joka tuli täysin puskista: oma kihlattu lähti täysin yllättäen yhteisestä kodista jouluaattona jouluaterian jälkeen toisen miehen luokse. Taustalla ei ollut edes riitoja. – Olisi mieluimmin sahannut jalkani poikki. Olisi sattunut vähemmän. Meni monta vuotta toipua siitä shokista, IS:n lukija sanoo.

Mies ilmoitti lähtevänsä 10 minuutin päästä

Eräs Ilta-Sanomien lukija kertoo äkkierostaan, jossa hänen miehensä yhtäkkiä ilmoitti hänelle sekä parin kolmelle lapselle lähtevänsä kotoa pysyvästi 10 minuutin päästä. Erityisen karun tilanteesta teki se, että parin pieni lapsi oli juuri ollut leikkauksessa. Mies myös toteutti uhkauksensa ja jätti perheensä.

Piina ei kuitenkaan päättynyt siihen. Kaksi viikkoa myöhemmin jätetty nainen sai miehensä puhelimesta viestin. Sen lähettäjä oli miestä 25 vuotta nuorempi nainen, joka kertoi, että hän nauttii parhaillaan miehen kanssa punaviiniä sängyssä. Tieto avioerosta tuli aivan yllättäen – sekin uuden naisen kertomana. –Tuntui, että mieheni kuoli, niin nopeasti minä ja lapset menetimme hänet, jätetty osapuoli kertoo tuntemuksistaan.

Miehen piti hakea lapsi kotiin – muutti omaan asuntoon

Eräs IS:n lukija kertoo erosta, joka valkeni hänelle täysin yllättäen arkisen puhelinkeskustelun yhteydessä. Tilanne alkoi, kun hän soitti miehelleen muistuttaakseen, että tämä hakisi parin erityislapsen kotiin harrastuksesta. Vastaus kuului ”Hae, sinä – minä muutan omaan asuntoon”. – Siinä sitä sitten itkettiin ja ihmeteltiin kolmen lapsen kanssa, jätetty puoliso kuvailee. Mies ilmestyi seuraavana päivänä parin yhteiseen kotiin veljensä kanssa – vain hakeakseen tavaransa pois.

Tapauksesta on aikaa neljä vuotta eikä tilanne ole muuttunut. – En ole tavannut miestä juurikaan nyt neljään vuoteen. Lapsiaan hän näkee muutaman kerran vuodessa muutaman tunnin. Elää poikamieselämää.

Vaimo lähti tietokonekurssin aikana

Eräs IS:n lukija kertoo erosta joka tapahtui sinä aikana, kun hän lähti töiden jälkeen kiireesti tietokonekurssille 50 kilometrin päähän kotoa. Vaimo jäi ystävättärensä ja pariskunnan lapsen kanssa kotiin. Kaiken piti olla kunnossa.

Illalla kotiin tullessa koti tyhjä. Pöydällä odotti lappu, joka kertoi, että astiat ovat tiskikoneessa. Kahden viikon päästä tuli ilmoitus jätetystä avioeropaperista. Jätetty osapuoli toteaa, että syytä voi vain arvailla.

Mies kertoi kirjeessä perheenlisäyksestä uuden rakkaan kanssa

Eräs IS:n lukija kertoo, että hänellä päättyi aikoinaan monen vuoden parisuhde tylysti miehen lähettämää kirjeeseen. Mies kirjoitti löytäneensä ”uuden” ja perheenlisäystäkin oli tulossa.

Vaimo ja lapset olivat toisen miehen luona

Eräs mies kertoo tehneensä vaativaa työtä, mutta olleensa silti hyvä vanhempi lapsilleen. Eräänä päivän töistä palattuaan hän kuitenkin totesi, että koti oli tyhjä: vaimo sekä 4- ja 5-vuotiaat lapset olivat poissa. Mies meni paniikkiin. Päivien tuskan jälkeen selvisi, että vaimon pomo oli taivutellut naisen muuttamaan parin lasten kanssa kotiinsa.
  • Oheisella videolla kerrotaan eron jälkeen jatkuneista riidoista, joihin juristit ovat työssään törmänneet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt