Sairaalassa Turun puukottajaa hoitanut: Hän sanoi minulle juokse, juokse, juokse ja nauroi päälle

Julkaistu:

Turun puukkokäräjät
Turun puukkoiskun oikeudenkäynnissä kuultiin keskiviikkona sairaanhoitajaa, joka oli paikalla, kun poliisin jalkaan ampuma puukottaja heräsi sairaalasta seuraavana päivänä.
Sänkyyn sidottu mies pyysi hoitajalta ensin vettä. Vettä annettiin hoitajan mukaan ruiskulla miehen suuhun.

– Sitten hän pyysi minua uudelleen luokseen, ja sanoi minulle juokse, juokse, juokse ja hoki, että verta juoksee, verta juoksee. Sen jälkeen hän katsoi minua silmiin ja naurahti. Koin, että hän halusi pelotella minua.

IS seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä. Seuranta-artikkeliin pääsee tästä.

Hoitaja kuitenkin totesi, että lääkityt potilaat voivat olla usein herättyään sekavia. Puukottaja Abderrahman Bouananelle oli annettu keskushermostoa lamaavaa opiaatteihin kuuluvaa voimakasta kipulääkettä oksikodonia. Oksikodonia käytetään yleisesti ensiavun yhteydessä sen kipua poistavien ja rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi. Oksikodoni aiheuttaa tokkuraa, heikentää motorista koordinaatiota ja hidastaa reaktioita.

Tapasi miehen moskeijan pihalla ennen puukotuksia

Oikeudessa kuultiin myös miestä, jonka Bouanane oli tavannut moskeijan pihalla Turussa ennen puukotuksia. Miehet eivät tunteneet entuudestaan. Keskustelu alkoi miehen mukaan, kun Bouanane halusi keskustella miehen kanssa. Keskustelu koski Syyrian tapahtumia ja Isisiä.

– Hän kysyi minulta paikallisella kielellä, mitä mieltä olen tapahtumista, jotka tapahtuvat maailmassa. Hän sanoi minulle puhuvansa asioista, jotka tapahtuvat Syyriassa. Sanoin hänelle, että olemme Suomessa, emme Syyriassa. Hän sanoi, että ei, siellä on siskoja ja veljiä, mies kertoi.

Kun mies arvosteli keskustelun aikana Isisiä, viittasi terroristijärjestöön rikollisina ja kertoi, että eräs jo menehtynyt uskonoppinut olisi lyönyt Isisiä kepillä, puukottaja suuttui hänelle.

– Tässä vaiheessa hän huusi minulle, että älä sano noin. Kysyin häneltä, mitä haluaisit minun sanovan? Sanoin hänelle, että tämä ryhmä on tuntematon. Tämä on tullut ja tappanut ihmisiä. Hän sanoi minulle, että hän oli pettynyt meihin, koska rakastatte maailmaa.

Ex-huonetoveri: puukottaja kertoi tappaneensa aiemminkin

Aiemmin tänään oikeudessa kuultiin puukottajan kanssa samassa huoneessa asunutta miestä. Mies kertoi aiemmin normaalisti käyttäytyneen Bouananen muun muassa sekaantuneen huumeisiin. Hän kertoi, että Bouananen käytös muuttui, kun hän tutustui uusiin ihmisiin. Hänen mukaansa nuo ihmiset olivat marokkolaisia huumekauppiaita. Lisäksi Bouanane oli miehen mukaan kertonut, että on tappanut aiemminkin ja pyrki saamaan yhteyden Isis-järjestöön.

– Hän kertoi, että on tappanut jonkun Marokossa tai Sveitsissä. En muista missä, mutta hän oli pahoillaan siitä. Sen jälkeen huomasin, että hän lähestyi Turussa ihmisiä, joilla on tekemistä näiden asioiden kanssa.