Turun puukottaja oikeudenkäynnissä: Meinasin aluksi iskeä Ruisrock-tapahtumaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Puukotuskäräjät
Oikeus on käynyt tiistaina läpi Turun joukkopuukotuskäräjillä muun muassa terrorismirikosten tunnusmerkistöä.

IS on seurannut oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä. Seuranta-artikkeliin pääsee tästä.

Iltapäivällä ääneen pääsi myös Turun puukottaja Abderrahman Bouanane.

STT uutisoi Bouananen sanoneen oikeudenkäynnissä käydyssä ristikuulustelussa, että aluksi hän aikoi iskeä Ruisrock-tapahtumaan. Hän kuitenkin kertoi perääntyneensä, koska sanojensa mukaan etääntyi uskostaan. Hän kertoi palanneensa uskoon myöhemmin.

Hän toisti kertomuksensa siitä, että elokuussa tekemänsä iskun syynä olivat Irakissa ja Syyriassa muslimeille tapahtuneet vääryydet, jotka vaikuttivat häneen.

Aiemmin oikeudenkäynnissä tuli ilmi, että hänen puhelimestaan löytyi runsaasti äärimmäisen raakaa kuvamateriaalia. Maaliskuussa hän oli kirjoittanut vankilassa muistiinpanoihinsa muun muassa, että halusi perustaa Suomeen islamistisen valtion.

Syyttäjä Sampsa Hakala kysyi häneltä muun muassa, oliko tarkoitus iskeä nimenomaan Suomen valtiota vastaan. Yksi terrorismirikoksen rikoslain tunnusmerkeistä on yksinkertaistetusti se, että on ollut tarkoitus aiheuttaa vahinkoa valtiolle.

– Sitä nimenomaan, ja Suomi ei ole syytön tässä asiassa, Abderrahman Bouanane sanoi viitaten muslimien kärsimykseen Irakissa ja Syyriassa.

Todellisuudessa Syyrian sotaan ei ole koskaan lähetetty sotilaallisia joukkoja Suomesta. Sen sijaan Suomi on osallistunut yli 60 maan yhteiseen Isisin vastaiseen operaatioon Irakissa. Maassa on ollut sata suomalaissotilasta kouluttamassa paikallisia turvallisuusviranomaisia.