Sarjakuristajaa oikeudessa avustanut tuoreesta murhaepäilystä: ”Olen odottanut, milloin tämä uutinen tulee”

Jälleen uudesta henkirikoksesta epäilty Michael Penttilä on asunut Helsingin Siltamäessä naapurien muistikuvien mukaan viime vuoden loppukesästä lähtien.

Michael Penttilä hovioikeudessa maaliskuussa.

7.5.2018 20:59 | Päivitetty 7.5.2018 22:54

Naapurit kertovat, että Penttilä pysytteli omissa oloissaan, vaikka olikin tuttu näky läheisessä Alepassa.

– Oikein kylmänväreet tulivat, kun tajusin hänen muuttaneen tänne, sanoo samassa taloyhtiössä asuva nainen.

Penttilä on nyt 52-vuotias ja hän teki ensimmäiset henkirikoksensa yli kolmekymmentä vuotta sitten. Kaikkiin tapauksiin on liittynyt kuristamista ja hänen uhrinsa ovat olleet poikkeuksetta naisia –  nuorin heistä oli 12-vuotias tyttö, jonka Penttilä kuristi Oulussa hengiltä vuonna 1986.

– Hän on aina ollut sellainen, että valitsee uhreiksi heikompiaan, sanoo Penttilää aiemmin oikeudessa avustanut henkilö Ilta-Sanomille.

– Tämä uusi rikosepäily ei yllätä minua tippaakaan. Olen odottanut, milloin tämä uutinen tulee.

Penttilä on istunut kiven sisällä suuren osan elämästään. Yleensä hän ei ole ehtinyt olla vapaalla jalalla vuottakaan, kun hän on jo syyllistynyt uusiin väkivaltarikoksiin. Viimeksi Penttilä käveli vankilasta vapauteen vuoden 2016 jouluna.

Penttilän asianajaja Kari Eriksson ei halunnut kommentoida tuoretta rikostutkintaa Ilta-Sanomille.

MTV Uutisten mukaan epäillyn murhan uhri olisi prostituoitu. Ilta-Sanomat ei ole pystynyt vahvistamaan tietoa, mutta 2000-luvun rikoksissaan Penttilän leimallisena toimintatapana on ollut tilata uhrit kotiinsa ja hyökätä heidän kimppuunsa. Uhreiksi joutuivat tuolloin niin hermoratahieroja kuin siivooja.

Samassa taloyhtiössä Penttilän kanssa asuva nainen kertoo, ettei koskaan nähnyt Penttilän liikkuvan kenenkään kanssa. Hän oli aina yksinään.

– Vain yhden kerran näin hänen juttelevan vanhalle rouvalle bussipysäkillä. Ei tainnut rouva tietää, kenen kanssa oli tekemisissä.

IS:n tietojen mukaan poliisi haki Penttilän tämän kotoa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisi haki Penttilän kotoaan Helsingin Siltamäestä sunnuntaina aamupäivällä. Tiedossa ei ole, mitkä asiat yhdistävät hänet henkirikokseen, mutta poliisi on luvannut tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona tai torstaina.

Toistaiseksi poliisi ei ole virallisesti vahvistanut, että murhasta epäilty olisi juuri Penttilä.

Juttua muokattu kello 22.50: Lisätty juttuun maininta, ettei Penttilän asianajaja Kari Eriksson halunnut kommentoida tuoretta rikostutkintaa Ilta-Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?