Sarjakuristaja Michael Penttilää epäillään murhasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sarjakuristaja Michael Penttilää epäillään murhasta

Julkaistu: 7.5.2018 18:28

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisi epäilee sarjakuristajana tunnettua Michael Penttilää, 52, murhasta. Asiasta uutisoi aiemmin MTV.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisi kävi hakemassa Michael Penttilän tämän asunnolta Pohjois-Helsingistä viime sunnuntaina aamupäivällä.

Penttilällä on äärimmäisen synkkä rikoshistoria. Hänellä on entuudestaan kontollaan kolme henkirikosta ja lukuisia muita vakavia väkivallantekoja törkeästä pahoinpitelystä vapaudenriistoon ja törkeään raiskaukseen.

Lue sarjakuristajan taustasta tästä jutusta.

Penttilä on ollut vapaalla jalalla joulukuusta 2016. Vuonna 2017 häntä epäiltiin henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, mutta kovan näytön puuttuessa Penttilä ei istunut kuin lyhyen aikaa tutkintavankeudessa. Syyte kaatui käräjäoikeudessa, mutta ratkaisusta valitettiin Helsingin hovioikeuteen.

Rikoskomisario Jari Koski vahvisti Ilta-Sanomille, että poliisi pidätti sunnuntaina Pohjois-Helsingissä miehen epäiltynä huhtikuussa tapahtuneesta murhasta. Koski ei kommentoi epäillyn henkilöllisyyttä.

Otettiin kiinni kotoaan

Oululaislähtöinen Penttilä on asunut viime vuodesta lähtien pienellä kerrostaloalueella Helsingin Siltamäessä lähellä Vantaan rajaa. Hänet sijoitettiin sinne vapautuvien vankien tukiasuntoon.

Naapureiden mukaan Penttilä otettiin asunnoltaan kiinni sunnuntaina 6. toukokuuta ennen puoltapäivää. Sen jälkeen poliisi jäi pitkäksi aikaa asuntoon tekemään teknistä tutkintaa. Silminnäkijöiden kertomusten perusteella Penttilän asunto on mahdollinen rikospaikka.

Maanantaina tutkinnasta ei ollut enää muita jälkiä kuin poliisin eristysnauha Penttilän kotiovessa.

– Siitä on puhunut koko naapurusto. Hänen asumistaan täällä on käsitelty taloyhtiön hallituksessa asti. Kaikki ovat olleet varuillaan, hänen historiansa kun on mitä on, sanoo eräs naapureista.

– Se missä hän asuu, on tiedetty turhankin hyvin. Olen nähnyt, kuinka hänen ovensa takana on käynyt pikkupoikia ihmettelemässä ja soittamassa ovikelloa piloillaan, kertoo alueella asuva mies.

Penttilän asianajaja Kari Eriksson sanoi maanantaina Ilta-Sanomille, ettei voi vielä kommentoida meneillään olevaa tutkintaa.

Penttilän asunto oli maanantaina poliisin eristämä.