Mies raiskasi väkivalloin striptease-tanssijan erotiikkaliikkeessä – Neuvokas naapuri tuli avuksi ja viskoi raiskaajan vaatteet kadulle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies raiskasi väkivalloin striptease-tanssijan erotiikkaliikkeessä – Neuvokas naapuri tuli avuksi ja viskoi raiskaajan vaatteet kadulle

Julkaistu: 7.5.2018 12:12

Striptease-tanssijan raiskannut mies löi myöhemmin täysin tuntematonta naista kadulla ja uhkasi raiskauksella venäläistyylinen karvahattu päässään. Karvahattu auttoi uhria tunnistamaan tekijän.

Mies tuli asiakkaaksi Helsingissä sijaitsevaan erotiikka-alan liikkeeseen ja tilasi yksityisen striptease-tanssin. Nainen oli sanonut useaan kertaan miehelle, ettei tanssin lisäksi liikkeessä myyty muita seksuaalisia palveluja.

Kesken tanssin mies riisui itsensä alastomaksi ja vaati seksiä. Nainen yritti poistua huoneesta siinä onnistumatta. Mies hyökkäsi naisen kimppuun, kaatoi esiintymislavalle, tuli naisen päälle makaamaan ja yritti väkivalloin raiskata naisen.

Nainen huusi apua ja pyrki suojaamaan käsillään itseään raiskaukselta. Tilanne keskeytyi hetkeksi, kun avunhuudot kuullut naapuriliikkeen nainen koputti oveen. Mies avasi oven, mutta koska siellä ei ollut poliisia, mies lukitsi oven ja jatkoi tekoaan. Naisen vastustelusta huolimatta mies onnistui tunkeutumaan naiseen joko kädellään tai sormillaan aiheuttaen naiselle kovaa tuskaa ja kipua.

Paikalle tuli muitakin naisia läheisistä liikkeistä. Uhri huusi: ”Älä raiskaa minua!” Lopulta neuvokas naapuriliikkeen nainen pääsi huoneeseen. Naapuri heitti alastoman miehen vaatteet kadulle, ettei mies lähtisi luikkimaan pakoon. Vähän ajan kuluttua myös poliisit tulivat paikalle.

Teko aiheutti tanssijalle eri puolille kehoa vammoja.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ahmed Mahamed Dualen, 26, raiskauksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen viime helmikuussa, mutta ei määrännyt miestä heti vangittavaksi.

Helsingin hovioikeus kovensi rangaistuksen 2,5 vuoden vankeusrangaistukseen tuoreella ratkaisullaan ja määräsi miehen heti vangittavaksi.

Hovioikeus piti raiskausta tekotavaltaan vakavana. Kamppailutilanne kesti pitkään. Mies oli tilanteessa aggressiivinen ja teko jatkui keskeytyksestä huolimatta. Miehellä oli vakaa pyrkimys päästä sukupuoliyhteyteen. Väkivalta oli käsistä kiinni pitämistä, maahan painamista sekä voimakasta painamista. Tilanne oli jatkunut ainakin 40 minuuttia.

Tanssija sai kesken kaiken astmakohtauksen eikä sekään pysäyttänyt tekoa. Teko aiheutti uhrille voimakasta repivää kipua sekä pelkoa.

Mies väitti oikeudessa, että hänet on lavastettu syylliseksi. Oikeus ei uskonut miehen selityksiä.

Raiskaus tapahtui alkuvuodesta 2015. Loppuvuodesta 2015 mies hyökkäsi kadulla tuntemattoman naisen kimppuun. Hän tuli ensin juttelemaan naiselle ja kysyi, mistä nainen oli kotoisin ja pyysi puhumaan arabiaa. Kun nainen pyysi miestä poistumaan, mies kuiskasi naisen korvaan, että hän on Isisin jäsen ja että kaikki naiset pitäisi raiskata. Hän huoritteli naista, löi nyrkillä ja tarttui kiinni hiuksista.

Nainen pääsi tilanteesta pois, mutta mies tuli uudestaan ja sanoi naiselle, että nainen ansaitsee tulla raiskatuksi, vaikka mies joutuisi istumaan siitä 30 vuotta. Nainen soitti poliisille ja pystyi antamaan hyvät tuntomerkit, sillä miehellä oli alkusyksyyn poikkeuksellinen päähine ”venäläistyylinen karvalakki” päässään.

Mies väitti, että hänet on sotkettu johonkin toiseen henkilöön. Sitä hän ei väittänyt, etteikö karvahattu olisi ollut hänen ja se sylissään hän istui poliisiautossa, kun jäi kiinni pahoinpitelystä ja laittomasta uhkailusta.

Mies joutuu maksamaan vakavan raiskauksen uhriksi joutuneelle striptease-tanssijalle yhteensä 5 000 euron korvaukset kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä sekä pahoinpitelyn ja laittoman uhkauksen kohteeksi joutuneelle naiselle yhteensä 800 euron korvaukset kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?