Sukupuoliyhteys 10-vuotiaan tytön kanssa ei ollut törkeä raiskaus – korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sukupuoliyhteys 10-vuotiaan tytön kanssa ei ollut törkeä raiskaus – korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa

Korkein oikeus ei myöntänyt uhrille asiassa valituslupaa.

Korkein oikeus piti Turun hovioikeuden antaman tuomion ennallaan.

3.5.2018 9:37

Suomalaisia kohahduttanut seksuaalirikos tapahtui Pirkanmaalla sijaitsevalla paikkakunnalla vuoden 2016 syksyllä. Aikuinen mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa, minkä lisäksi mies viestitteli tytölle seksuaalisista asioista.

Myös Ilta-Sanomat on uutisoinut aiemmin tästä tapauksesta.

Tapaus aiheutti kohua sen takia, kun syyte törkeästä raiskauksesta kaatui niin käräjäoikeudessa kuin hovioikeudessakin. Kumpikin oikeusaste katsoi, että mies syyllistyi ainoastaan törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, josta miehelle napsahti kolmen vuoden ehdoton vankeustuomio.

Käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomioiden mukaan asiassa ei ollut näytetty sitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty väkivaltaa käyttäen tai että lapsi olisi ollut pelkotilassa tai muussa avuttomassa tilassa. Tästä syystä syyte törkeästä raiskauksesta kaatui. Syyttäjän mielestä mies oli käyttänyt väkivaltaa.

Uhri haki korkeimmalta oikeudelta asiaan valituslupaa. Uhri vaati, että mies tuomittaisiin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi törkeästä raiskauksesta. Uhri vaati, että miehen rangaistusta ja miehen maksettavaksi määrättyjä korvauksia korotettaisiin.

Korkein oikeus ei antanut asiaan kuitenkaan valituslupaa, mikä tarkoittaa sitä, että Turun hovioikeuden antama tuomio jää lainvoimaiseksi.

– Valituslupaa ei myönnetä. Hovioikeuden tuomio jää siis pysyväksi, korkein oikeus kirjoittaa.

Tämän enempää korkein oikeus ei perustele ratkaisuaan.

Rikokseen syyllistynyt Juusuf Muhamed Abbad on nykyään 24-vuotias. Kolmen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen lisäksi mies joutuu maksamaan uhrille 3 000 euron korvaukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?