Syytteen saanut poliisipäällikkö Aapio kuultavana Aarnion oikeudenkäynnissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syytteen saanut poliisipäällikkö Aapio kuultavana Aarnion oikeudenkäynnissä

Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapio huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion huumausaine- ja virkarikoksia käsittelevässä oikeudenkäynnissä 2. helmikuuta 2016.

Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapio huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion huumausaine- ja virkarikoksia käsittelevässä oikeudenkäynnissä 2. helmikuuta 2016.

Julkaistu: 3.5.2018 3:47, Päivitetty 3.5.2018 9:32

Helsingin hovioikeus kuulee tänään kaupungin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumejutussa Helsingin poliisipäällikköä Lasse Aapiota.

Lasse Aapio toimi Aarnion aikaan Helsingin poliisissa apulaispäällikkönä. Hän sai eilen itsekin syytteen virkarikoksesta. Aapio löi syyttäjän mukaan laimin Aarnion johtaman Helsingin huumepoliisin valvonnan.

Hovioikeus kuulee Aapiota aamupäivän ajan, mutta kuuleminen liittyy Aarnion tekemisiin. Aapion ja muun silloisen poliisijohdon virkarikosasiaa puidaan myöhemmin omassa oikeudenkäynnissä.

Helsingin hovioikeus hylkäsi huume- ja virkarikoksista syytetyn Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion kanteen vapauttamisesta keskiviikkona 21. maaliskuuta, joten Aarnio pysyy yhä tutkintavankeudessa.

Aarnio tuomittiin käräjillä muun muassa törkeistä huumausainerikoksista kymmenen vuoden vankeuteen. Nyt samaa juttua puidaan hovissa, ja käsittelyn on määrä jatkua ainakin kesään asti.

Lisäksi Aarniolla on hovioikeuden kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyneistä syytteistä. Oikeuden mukaan Aarniolla oli kaksoisrooli Trevoc-seurantalaiteyhtiössä ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Trevocia omisti bulvaanin välityksellä myös silloinen United Brotherhood -jengipomo Keijo Vilhunen, joka sittemmin paljastui poliisin tietolähteeksi.

Korjaus kello 9.32: Jutusta sai virheellisesti kuvan, että hovioikeus olisi hylännyt Aarnion kanteen vapauttamisesta viime keskiviikkona. Kyseessä oli keskiviikko 21. maaliskuuta.