Tällainen oli Lempäälässä poliisia haavoittanut ja luotiin kuollut mies – Tuttava: Varoitti usein kyytiin nousevia kavereitaan

Lempäälässä kuljettajan kuolemaan johtanut takaa-ajo herättää ihmetystä paikkakuntalaisissa.

29.4.2018 21:03

Poliisin luoteihin kuoli lauantaina vuonna 1992 syntynyt mies. Nuori mies tunnettiin paikkakunnalla. Hän oli avulias ja ystävällinen.

– Näin hänet viimeksi torstaina. Hän oli tuolloinkin samanlainen kuin ennen, iloinen ja positiivinen. Hän oli täällä pidetty kaveri, hänellä ei varmaankaan ollut vihamiehiä, nimettömänä pysyttelevä lempääläinen kertoo.

  • Yllä olevalla videolla poliisi ratsaa rengasliikkeen Lempäälässä. Kyseessä on poliisin luoteihin kuolleen miehen työpaikka.

Miehellä oli tosin rankka tausta. Hän oli asunut nuorempana isänsä kotimaassa Britanniassa.

– Hän kertoi, miten hän oli nähnyt teollisuuskaupungin slummissa rankkoja ihmiskohtaloita, väkivaltaa, aseiden käyttöä.

Sukkulointi Suomen ja Britannian välillä vaikutti tuttavan mielestä luultavasti siihen, että mies piti itseään maailmankansalaisena. Ystävilleen hän kertoi, etteivät lait tai esimerkiksi Suomen liikennesäännöt koske häntä.

Mies ajoi usein henkilöautolla, josta puuttuivat rekisterikilvet. Tuttava muisteli, että rekisterikilvet olivat puuttuneet autosta ainakin vuoden.

Kun mies kyyditsi kavereitaan, hänellä oli tapana varoittaa, ettei hän noudata yleisiä sääntöjä.

– Hän sanoi, että jos poliisi pysäyttää hänet, hän lähtee pakoon.

– Hänellä oli autossa kaasunaamari. Hän sanoi, että hän vetää naamarin päähän, jos poliisi yrittää pysäyttää hänet ja kaasuttaa autoa.

Tiedot henkilöauton takapenkillä löytyneistä itsetehdyistä aseista eivät yllätä tuttavaa. Ampujalla oli paljon aseita.

– Englannissa hän oli opiskellut asesepäksi. Hän vaikutti täällä laittomana aseseppänä.

Juttua muokattu 29.4.2018 klo 22.26. Jutun alusta on poistettu lause, joka kuvaili virheellisesti luoteihin menehtynyttä miestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?