Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa

Palkkiotoimikunta on päättänyt korottaa kansanedustajien palkkioita 1,6 prosenttia.

Kansanedustajille annetaan palkankorotus.

26.4.2018 15:21

Kansanedustajat saavat palkankorotuksen.

Eduskunnan palkkiotoimikunta on päättänyt kokouksessaan tänään, että kansanedustajat saavat yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.

Kansanedustajat saavat 1,6 prosentin palkankorotuksen vappupäivänä ja toisen 1,6 prosentin korotuksen uudenvuodenpäivänä.

– Nykyisen ja edellisen palkkiotoimikunnan työn aikana vuodesta 2013 jälkeenjääneisyyttä on kuitenkin syntynyt 3,8 prosenttia. Viime vuosina yleinen taloudellinen kehitys ei ole tukenut toimenpiteitä jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi.

– Palkkiotoimikunta tulee seuraamaan muun muassa työmarkkinoiden yleistä ansiokehitystä ja arvioimaan edustajien palkkioiden tasoa ja kehittämistarpeita, palkkiotoimikunta toteaa tiedotteessaan.

Kansanedustajat ovat ulkoistaneet palkoistaan päättämisen eduskunnan ulkopuoliselle palkkiotoimikunnalle. Toimikuntaan kuuluvat Jouni Ekuri, Riitta-Leena Paunio ja Seppo Junttila.

Kansanedustajan peruspalkka on nyt 6 407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta eduskunnassa olleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkka on 11 792 euroa ja varapuhemiesten 9 830 euroa kuukaudessa.

Kansanedustajien palkkoja nostettiin edellisen kerran helmikuussa 2016.

Kansanedustajien ansiotaso nousi puheeksi myös maaliskuussa, kun eduskunta keskusteli sopeutumiseläkkeistä. Katso video alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?