Kotimaa

Kansalaispuolue torppasi keskustasta eronneen Väyrysen: ”Erotettu puolueesta, ja hän on lisäksi itsekin eronnut”

Julkaistu:

Paavo Väyrynen kertoi keskiviikkona eroavansa keskustapuolueesta ja jatkavansa kansalaispuolueen kansanedustajana. Kansalaispuolue kiistää tämän.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo palaavansa eduskuntaan kesäkuun alkupuolella ja luopuvansa keskustan jäsenyydestä. Väyrynen aikoo jatkaa toimintaansa kansalaispuolueessa.
  • Katso alla olevalta videolta kooste Paavo Väyrysen keskiviikkona pitämästä tiedostustilaisuudesta:

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläisen ja varapuheenjohtaja Piia Katteluksen mukaan Väyrysen ilmoitus palata kansalaispuolueeseen ei ole Väyrysen päätettävissä oleva asia, sillä Väyrynen ei ole kansalaispuolueen jäsen, puolue kertoo tiedotteessaan.

– Väyrynen on erotettu puolueesta ja hän on vielä lisäksi itsekin eronnut ja sen julkisuudessa ilmoittanut. Väyrynen ei johda kansalaispuolueessa yhtään mitään, kansalaispuolueen puheenjohtaja Kilpeläinen sanoo puolueen tiedotteessa.

Puolueen tekemä päätös erottamisesta on lainvoimainen, mutta se on asetettu toimeenpanokieltoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Väyrynen palaa eduskuntaan kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk) paikalle. Kärnän mukaan Väyrysellä on lain mukaan täysi oikeus ratkaisuunsa.

– Muodostan oman eduskuntaryhmän. Toivon, että kansalaispuolueen tilanne on siihen mennessä selkiytynyt siten, että se voisi olla kansalaispuolueen eduskuntaryhmä, Väyrynen kommentoi aiemmin keskiviikkona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt