Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan ja luopuu keskustan jäsenyydestä – ”Ei syytä edesauttaa sote-uudistusta”

Europarlamentaarikko kertoi suunnitelmistaan tiedotustilaisuudessa.

25.4.2018 15:44

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo palaavansa eduskuntaan kesäkuun alkupuolella ja luopuvansa keskustan jäsenyydestä. Väyrynen aikoo jatkaa toimintaansa kansalaispuolueessa.

Väyrynen perustelee päätöstään sillä, että hänen yrityksensä muuttaa keskustan linjaa puheenjohtajavaalin ja siihen liittyvän keskustelun kautta epäonnistui.

Väyrynen palaa eduskuntaan kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) paikalle. Kärnän mukaan Väyrysellä on lain mukaan täysi oikeus ratkaisuunsa.

– Muodostan oman eduskuntaryhmän. Toivon, että kansalaispuolueen tilanne on siihen mennessä selkiytynyt siten, että se voisi olla kansalaispuolueen eduskuntaryhmä, Väyrynen kommentoi.

Konkaripoliitikko sanoo, ettei hänellä ole ”enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maakuntauudistuksen hyväksymistä”. Hänen mielestään uudistus meni alusta pitäen vikaraiteille, eikä sen myöhemmästä korjaamisesta ole takeita.

Paavo Väyrynen luopuu asemastaan keskustan kunniapuheenjohtajana.

– Kun en usko keskustan enää palaavan aatteellisille ja poliittisille juurilleen, luovun asemastani sen kunniapuheenjohtajana ja ehdotan Keminmaan Keskustaseuran jäsenille, että lakkautamme yhdistyksen.

Väyrynen ilmoitti viime perjantaina, että hän vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta. Tuolloin hän piti vaihtoehtona jatkaa perustamassaan kansalaispuolueessa. Hän kertoi olevansa myös valmis harkitsemaan ehdokkuutta keskustan puoluevaltuuston johtoon.

– Viime viikonloppu jää Suomen poliittiseen historiaan merkittävänä käännekohtana. Ilmeisesti se sinetöi minulle niin rakkaan keskustan kuihtumisen pienpuolueeksi, toteaa Väyrynen.

Väyrynen pyrki aiemmin keskustan johtoon, vaikka hän oli samalla kansalaispuolueen jäsen. Parisen viikkoa sitten Väyrynen ilmoitti eroavansa kansalaispuolueesta. Tuon jälkeen hän arveli, että voisi kiistatta olla ehdolla keskustan puheenjohtajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?