Sinisten Torvinen luopui erouhkauksesta: ”Meistä olisi tullut syyllisiä”

rac

Julkaistu:

Sinisten eduskuntaryhmän kriisikokous päätyi keskustelun päätteeksi aamuista maltillisempaan kantaan, jonka mukaan puolue on yhä valmis jatkamaan hallituksessa.
Vielä kokouksen alla kansanedustaja, puoluesihteeri Matti Torvinen kertoi esittävänsä sitäkin vaihtoehtoa, että siniset lähtee hallituksesta kansanedustaja Kaj Turusen loikkauksen aiheuttaman luottamuskriisin takia.

Sinisten puoluehallitus kokoontuu keskiviikkona kello 18.
  • Vaarantaako loikka hallitusyhteistyön, Simon Elo? Katso vastaus videolta jutun alusta.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo toisti puolueen puheenjohtajan Sampo Terhon sanoman siitä, että hallitusyhteistyön jatko ratkeaa hallituksen johtotrion kokoontuessa pohtimaan tilannetta.

– Puoluehallituksen on myös syytä kokoontua, kun julkista keskustelua on näinkin paljon, ja yksin senkin takia, että jäsenillä on oikeus saada tarkka tieto missä mennään, Elo sanoi Ilta-Sanomille.

– Näkemyksemme on, että kokoomus pyrkii provosoiman keskustelua tai jopa ratkaisua siihen suuntaan, että hallitus hajoaisi.

– Meidän näkemyksemme mukaan kokoomuksen sisällä on voimia, jotka katsovat, että valiokunnissa sote tulee olemaan todella kovilla. Täytyy löytyä jopa keino hajottaa hallitus, Torvinen sanoi.

– Jouduimme tilanteeseen, jossa liian radikaalit toimenpiteet olisivat tehneet meistä syyllisiä (hallituksen hajoamiseen), Torvinen perustelee vetäytymistä.

Torvisen mukaan aamun aikana puolueelle selvisi, että Turusen loikkausta oli valmisteltu jo kolme kuukautta.

– Kyllä se harmitti, mutta ryhmäkeskustelussa kävi ilmi, että meitä koetetaan nyt tässä syyllistää. Ei sekään asia (erokortti) vielä ole kirkossa kuulutettu. Puoluehallitus voi päättää mitä haluaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt