Siniset piti hätäkokouksen: Harkitsi jopa eroa Sipilän hallituksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Siniset piti hätäkokouksen: Harkitsi jopa eroa Sipilän hallituksesta

Sinisten eduskuntaryhmä kokoontui puoliltapäivin hätäkokoukseen pohtimaan puolueen asemaa hallituksessa.

24.4.2018 12:05 | Päivitetty 24.4.2018 13:54

Sinisten eduskuntaryhmässä käsiteltiin jopa sitä, ottaako puoluehallitus käsiteltäväksi hallituksesta eroamisen sisäisen epäluottamuksen takia. Sinisten kansanedustaja, puoluesihteeri Matti Torvinen kertoi esittävänsä vaihtoehtoa ryhmäkokouksessa.

Puolueen savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen eroaa Sinisistä ja loikkaa kokoomukseen. Turunen piti aiheesta lyhyen tiedotustilaisuuden.

Turunen oli vuodesta 2011 viime vuoteen asti perussuomalaisten ryhmässä. Yrittäjätaustainen Turunen edustaa tällä hetkellä Kaakkois-Suomen vaalipiiriä. Hän johtaa talousvaliokuntaa ja on puhemiesneuvoston jäsen.

Kansanedustaja Kaj Turunen siirtyy sinisistä kokoomukseen.­

Turusen mukaan ratkaisu on pidemmän ajan harkinnan tulos.

– Harkintani alkoi viime kesänä. Tämän vuoden helmikuussa aloin pohtia asiaa vakavammin. Olen itse ollut aloitteellinen ja otin asian esille keskusteluissamme ystäväni, kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelon kanssa, Turunen sanoo tiedotteessa.

Turunen sanoo tiedotteessa, että hän teki omalta osaltaan lopullisen päätöksen siirtymisestä kaksi viikkoa sitten.

– Siirtymiseni taustalla ei ole suurta dramatiikkaa, vaan olen jo pidemmän aikaa todennut, että Kokoomuksen politiikka vastaa parhaiten minun omaa ajatteluani.

  • Video: Näin vuolaasti Kaj Turunen ylisti Petteri Orpoa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vahvisti tiedotustilaisuudessa, että aloite siirtymisestä tuli Turuselta. Jokisen mukaan kokoomus linjasi jo viime kesänä silloisen hallituskumppanipuolueen perussuomalaisten hajottua, että kokoomus ei harjoita aktiivista värväämistä.

– Meillä on erittäin hyvä yhteistyö ollut tässä hallituskokoonpanossa. Uskon ja toivon, että se jatkuu tämän jälkeenkin, Jokinen sanoi.

Turunen johtaa nyt eduskunnan talousvaliokuntaa. Hänet on valittu Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho sanoo, että Kaj Turusen loikkaus kokoomuksen tuli täytenä yllätyksenä. Terho sanoo, että hän ei ole tietoinen, miksi Turunen on päättänyt lähteä sinisistä. Terho sanoo kuulleensa loikkauksesta huhuja tänään aamulla.

Sinisten Terhon mukaan tällainen toiminta ei edistä hallituksen sisäistä luottamusta. Terhon mukaan herää kysymys, miksi kokoomus keikuttaa venettä tällä hetkellä.

Jutun otsikkoa ja tekstiä korjattu kello 12.40: Puoliltapäivin kokoontui Sinisten eduskuntaryhmä, ei puoluehallitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?