Naisen muovinarulla kuristanut ehti olla vapaana 49 päivää – sitoi uhrin silmät ja raiskasi

Rovaniemen hovioikeus lievensi käräjäoikeuden langettamaa raiskaustuomiota, koska piti sitä liian ”ankarana”.

24.4.2018 10:49

Vuonna 2010 Soe Reh Khu kuristi 25-vuotiaan naisen muovinarulla kuoliaaksi, varasti uhrin rahat ja sytytti asunnon tuleen. Rovaniemen hovioikeus tuomitsi miehen 10,5 vuoden vankeusrangaistukseen taposta, varkaudesta ja tuhotyöstä.

17. tammikuuta 2016 mies laskettiin ehdonalaiseen vapauteen. 49 päivää myöhemmin hän raiskasi naisen sitomalla ensin naisen silmät ”häveliäisyyssyistä”.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja 11 kuukauden vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Tuomiossa oli mukana myös jäännösrangaistusta tappotuomiosta. Käräjäoikeus määräsi jäännösrangaistusta täytäntöön pantavaksi 450 päivää eli yhden vuoden ja kolme kuukautta.

Rovaniemen hovioikeuden tuoreen ratkaisun mukaan jäännösrangaistuksen määrä raiskaustuomiossa oli liian ankara. Hovioikeus katsoi ”oikeudenmukaiseksi” vaikutukseksi yhteiseen vankeusrangaistukseen viisi kuukautta. Näin Rovaniemen hovioikeus lievensi 31-vuotiaan miehen tuomion kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdotonta vankeutta.

Mies raiskasi uhrinsa maaliskuussa 2016 Rovaniemellä pakottamalla hänelle entuudestaan tutun uhrin kanssaan sukupuoliyhteyteen. Teko tapahtui uhrin asunnolla.

Khu oli ihastunut uhriinsa, mutta uhri piti miestä ainoastaan kaverina. Mies sanoi olleensa ”hulluna” uhriin ja aneli tätä tyttöystäväkseen.

Paniikkihäiriöstä kärsivä uhri lamaantui tilanteessa, mutta yritti vastustaa miestä ja alkoi kiljua. Kovalla ollut musiikki peitti huudot alleen.

Järkyttynyt uhri ilmoitti teosta äidilleen, joka kehotti ottamaan yhteyttä poliisin. Nainen ei kyennyt kuitenkaan kuin itkemään sängyssä. Seuraavana päivänä hän kertoi asiasta opinto-ohjaajalle, jonka kanssa hän kävi tekemässä rikosilmoituksen poliisille sekä sairaalassa tutkimuksissa.

Uhri joutui olemaan kaksi yötä turvakodilla ja muutaman yön vanhempiensa luona, koska kotona oleminen aiheutti pelkoa ja ahdistusta.

Mies joutuu maksamaan uhrille 3 500 korvaukset kärsimyksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?