Yli 20 nuorta kävi toistensa kimppuun Turussa – joukkotappelu alkoi ilmeisesti hyvin pienestä asiasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yli 20 nuorta kävi toistensa kimppuun Turussa – joukkotappelu alkoi ilmeisesti hyvin pienestä asiasta

Poliisi on tutkinut viikonloppuna Aurasillan kupeessa perjantaina sattunutta ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten välistä yhteenottoa.

Osa uhreista joutui sairaalaan. Toistaiseksi yksi on pidätetty. Kuvituskuva.

22.4.2018 16:30

Noin 20–30 hengen joukko ajautui tappeluun Aurasillan kupeessa Turussa kello yhdeksän aikaan perjantai-iltana. Suomalaiset ja ulkomaalaiset nuoret ottivat yhteen niin rajusti Itäisellä Rantakadulla lähellä ravintolalaiva Donnaa, että osa sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Siinä on tullut päähän vammoja, jotka eivät ilmeisesti ole hengenvaarallisia. Jollakin esineellä siellä on lyöty, minkä vuoksi rikosnimikkeenä on törkeä pahoinpitely, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti kertoo.

Poliisi ei kommentoi, millaisella esineellä uhria on lyöty. Osa tappeluun osallistuneista on ollut poliisin puhuttelussa ja tällä hetkellä poliisi on pidättänyt yhden nuoren.

– He ovat iältään 17-vuotiaista ylöspäin. Vanhimmasta päästä olevat ovat syntyneet vuonna 1996, Höysti kuvailee.

Tappelu on poliisin mukaan voinut saada alkunsa niinkin pienestä asiasta kuin tupakasta.

– Tämä kaikki on selvityksen alla. Kaikkia asianomistajia ja todistajia ei ole saatu kiinni. Nyt näyttää siltä, että alun perin tilanne on saanut alkunsa tupakkaostoksesta ja sitten tilanne on eskaloitunut, Höysti sanoo.

Poliisilla on tilanteesta valvontakameran kuvia. Lisäksi poliisi toivoo, että ulkopuoliset lähettäisivät tilanteesta tallentamaansa kuvamateriaalia viranomaisille.

– Kuvia mahdollisesti on, koska ihmiset yleensä kuvaavat kaiken.

Poliisi toivoo myös, että mahdolliset asianomistajat ja todistajat ottaisivat yhteyttä sähköpostiosoitteeseen: vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?