Kotimaa

Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

Julkaistu:

Uusi liike kantaa nimeä Liike Nyt.
Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeen perustajat ovat Harry Harkimo, Mikael Jungner, Alex Nieminen, Helene Auramo, Karoliina Kähönen, Sarian Antila ja Tuomas Enbuske, kertoo liike tiedotteessaan.

Mikael Jungner on Sdp:n entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri, joka toimii nykyisin viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana. Alex Nieminen on uusmedia-alan toimija, joka toimii N2-konsernin toimitusjohtajana.

Helene Auramo on puolestaan sosiaalisen median konsultti ja Slush-tapahtuman yksi perustajista.

Karoliina Kähönen toimii kansanedustaja Harri Jaskarin avustajana Eduskunnassa. Tuomas Enbuske on julkisuudesta tuttu toimittaja, joka juontaa MTV-kanavalla Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmaa. Sarian Antila on puolestaan hänen naisystävänsä, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Autismisäätiöllä tiedottajana.


Harkimo kertoi Ylen Ykkösaamussa, että ketään kansanedustajaa ei ole pyydetty mukaan Liike Nytiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikkeen tiedotteen mukaan perustamisen taustalla on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään.

– Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan, eikä se ole mikään ihme. Päätökset tehdään pienessä sisäpiirissä, eivätkä ihmiset voi vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Liike Nyt haluaa luoda alustan vaikuttamiselle ja paremmalle päätöksenteolle. Asioista pitää aidosti kysyä niiltä, keitä päätökset koskettavat, Harkimo linjaa tiedotteessa.

Harkimo kertoi torstain tiedotustilaisuudessa, että hän jatkaa eduskuntatyötään yhden miehen ryhmässä.

Liike Nytin tiedotteen mukaan Harkimo aikoo lähtökohtaisesti tukea hallituksen esityksiä, elleivät ne ole ristiriidassa niiden tavoitteiden kanssa, joita hän lähti eduskuntaan ajamaan.