Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Paavo Väyrynen vetäytyy keskustan puheenjohtajakisasta

Paavo Väyrynen ei enää ole aikeissa hakea keskustan puheenjohtajaksi.

20.4.2018 15:46 | Päivitetty 20.4.2018 16:13

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo blogissaan, ettei hän ole enää aikeissa hakea keskustan puheenjohtajaksi.

– Eilen tapasin omasta aloitteestani Juha Sipilän. Kävimme avoimen ja rakentavan keskustelun. Kerroin Juhalle, että kaiken tapahtuneen jälkeen en ole ehdolla puolueen puheenjohtajaksi. Vaihtoehtoni on jatkaa Kansalaispuolueessa, hän sanoo blogissaan.

Omasta kansalaispuolueestaan eroilmoituksen antanut Paavo Väyrynen ja keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kättelivät pikaisesti toisensa keskustan Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa 13.4.

Väyrynen kiirehti Oulun junalta suoraan kokoussaliin, kätteli Sipilän ja istuutui auditorion portaille odottamaan omaa puheenvuoroaan.

Blogissa tunnelmat ovat toisenlaiset.

– Kerroin hänelle pohtineeni, olisiko löydettävissä jokin muu ratkaisu, jolla voisin saada riittävät takeet mahdollisuuksistani vaikuttaa Keskustan politiikkaan, Väyrynen kertoo blogissaan.

– Kerroin, että voisin olla valmis harkitsemaan ehdokkuutta puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävään, jos valinta siirrettäisiin puoluekokoukselle. Pohjois-Pohjanmaan piiri on tehnyt tätä koskevan aloitteen.

– Tämä ratkaisu saattaisi auttaa Keskustaa menestymään eduskuntavaaleissa. Luottamus puolueeseen voisi vahvistua perinteisen kannattajakunnan keskuudessa, ja mukaan voitaisiin saada niitä, jotka ovat tulleet alkiolaisen aatteen kannattajiksi Kansalaispuolueen kautta ja niitä, jotka tukivat minua presidentinvaaleissa, hän sanoo.

IS tavoitti Juha Sipilän avustajan, jonka mukaan pääministerillä ei ole tarve kommentoida Väyrysen ilmoitusta tänään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?