Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

Harry Harkimo on perustamassa Liike Nyt ry -nimistä yhdistystä. Patentti- ja rekisterihallitus sai perustamisilmoituksen eilen.

19.4.2018 19:08

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo ilmoitti torstaina iltapäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa eroavansa kokoomuksesta.

Tiedotustilaisuudessa Harkimo ei avannut tulevaisuudensuunnitelmiaan. Julkisuudessa on esitetty, että Harkimo olisi perustamassa uutta poliittista liikettä. Tiedotustilaisuudessa Harkimo ei halunnut kommentoida asiaa.

  • Katso jutun alusta videolta, mitä Harkimo kertoi tiedotustilaisuudessa.

Patentti- ja rekisterihallituksen tietopalveluista kerrottiin torstaina iltapäivällä Ilta-Sanomille, että kansanedustaja Harry Harkimo on perustamassa Liike Nyt ry -nimistä yhdistystä. PRH sai yhdistyksen perustamisilmoituksen eilen keskiviikkona.

Yhdistyksen sääntöehdotukseen on merkitty, että ”yhdistyksen tarkoituksena on uudistaa politiikan toimintatapoja ja päätöksenteon prosesseja. Yhdistys toimii matalan kynnyksen alustana yhteiskunnalliselle keskustelulle. Tämä tarjoaa vaikuttamismahdollisuuden jokaiselle”.

Yhdistyksen sääntöehdotuksessa lukee, että tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

– kehittää kaikille avoimia keinoja matalan kynnyksen vaikuttamiseen teknologiaa hyödyntäen

– järjestää tilaisuuksia, koulutuksia, tapahtumia ja kampanjoita

– tekee aloitteita eri viranomaisille

– on yhteistoiminnassa muiden toimijoiden, puolueiden, julkisen ja yksityisen sektorin kanssa

– tuo sosiaalisen median helppouden ja vuorovaikutuksen politiikkaan

– harjoittaa toimintaa tukevaa varainhankintaa

– ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja

Yhdistyksen perustamisilmoitukseen on merkitty yhteyshenkilöksi Sarian Antila. Ilta-Sanomat uutisoi viime syyskuussa juontaja-toimittaja Tuomas Enbusken seurustelevan Sarian Antila -nimisen henkilön kanssa.

Ilta-Sanomat ei torstaina tavoittanut Antilaa kommentoimaan yhdistysasiaa.

Helsingin Sanomat ja Iltalehti kirjoittivat torstaina, että HS:n ja Iltalehden tietojen mukaan Harkimon poliittisessa hankkeessa olisi mukana muun muassa Tuomas Enbuske.

Enbuske kertoi torstaina alkuillasta Instagramissa, että Harkimo nähdään torstai-iltana vieraana Enbusken isännöimässä Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.

Enbuske kommentoi torstaina alkuillasta julkisuudessa esitettyjä yhteistyöspekulaatioita Twitterissä sanomalla, ettei hän ole siirtymässä mihinkään puolueeseen.

– En ole siirtymässä mihinkään puolueeseen. Enkä ole koskaan mihinkään puolueeseen kuulutkaan. Mutta jos viittaat Hjalliksen haastatteluun, niin hän on meillä kyllä tänään klo 21, Enbuske kommentoi asiaa Twitterissä.

Julkisuudessa on esitetty, että Harkimon kanssa uutta poliittista liikettä olisi perustamassa sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?