”Olen tästä päivästä lähtien eronnut kokoomuksesta” – IS seurasi Harkimon tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Hjallis Harkimo pitää tiedotustilaisuuden eduskunnan Valtiosalissa.
MTV:n ja Ylen lähteiden mukaan kokoomuksen kansansanedustaja Hjallis Harkimo aikoo tänään ilmoittaa eroavansa puolueesta. Ilta-Sanomat ei ole tavoittanut Harkimoa. Hän viestitti IS:lle olevansa kokouksessa.

Harkimo järjestää tiedostustilaisuuden eduskunnan Valtiosalissa kello 15.45.

IS seurasi Harkimon tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä.

Päätapahtumat

Harkimo kiittää paikalle tulleita tiedotusvälineiden edustajia. Tiedotustilaisuus päättyy.

Harkimo ei kommentoi tiedotusvälineissä esitettyjä väitteitä mahdollisista yhteisistä suunnitelmista Mikael Jungnerin kanssa.

– Kerron tulevaisuudensuunnitelmistani, kun ne ovat valmiit.

Harkimo sanoo olevansa yhä innostunut politiikasta.

– Tämä on antanut minulle paljon, ja olen edelleen yhtä innostunut politiikasta, mutta en ehkä yhtä paljon siitä, miten sitä tehdään, Harkimo sanoo.

Harkimo sanoo, että hänen lähtönsä ei liity sote-uudistukseen.

Harkimo korostaa, että hän ei vedä sotea vastustavaa ryhmää.

– En ole mikään agitaattori sotea vastaan.

Harkimo kertoo, että päätöksen taustalla on pitkäaikainen harkinta, ja hän on miettinyt asiaa todella paljon.

Harkimo sanoo, että lähdön taustalla ovat erimielisyydet.

Hän kritisoi tapaa, jolla kokoomusta johdetaan. Harkimon mielestä johtamistyyli on kokoomuksessa autoritaarinen.

– Mielestäni on reilua, että eroan, koska olen kritisoinut aika paljon tapaa, jolla puoluetta johdetaan ja kuinka siinä toimitaan. On monta semmoista asiaa, joista en ole samaa mieltä.

Harkimo sanoi, että eron taustalla eivät ole ongelmat henkilökemioissa. Harkimo painotti, ettei hänellä ole henkilökohtaisesti mitään ongelmia kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa.

– Tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa, asiat riitelevät. Minulla on eri mielipiteitä, linjoja ja ajatuksia. En ryhdy miksikään oppositiopoliitikoksi eduskunnassa. Ajattelin äänestää hallituksen esitysten puolesta. Paitsi sotessa. Siitä en ole vielä tehnyt päätöstä, Harkimo kommentoi.

Harkimo sanoo olevansa tästä päivästä lähtien eronnut kokoomuksesta.

Harkimon mukaan eropaperi oli menossa kokoomuksen puoluetoimistolle juuri ennen tiedotustilaisuuden alkua.

Tiedotustilaisuus käynnistyy. Harkimo sanoo, ettei hän kerro tänään tulevaisuudensuunnitelmistaan.

– Kerron silloin kun aika on, hän sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan Harkimon uudessa liikkeessä olisi mukana Keskuskauppakamarin entinen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä.

Keskustaministeri Anne Berner lähestyi Helsingin Sanomia sähköpostitse kertoakseen, ettei ole hankkeessa mukana.

Helsingin Sanomat ja Iltalehti kertoivat torstaina, että HS:n ja Iltalehden tietojen mukaan Harkimon poliittisessa hankkeessa olisi mukana myös muun muassa toimittaja ja mediapersoona Tuomas Enbuske. Enbuske ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Vihreiden Antero Vartia ja kokoomuksen Elina Lepomäki kiistivät torstaina olevansa lähdössä mahdolliseen uuteen poliittiseen liikkeeseen.

Vartia sanoi ettei ole kiinnostunut leirin vaihtamisesta, Lepomäki taas kertoi ettei ole uudesta väitetystä liikkeestä edes tietoinen.

Uutinen aiheesta täällä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoi torstaina Harkimon kiistäneen olevansa lähdössä kokoomuksesta.

– Eilen iltapäivällä (keskiviikkona) kävin Harkimon kanssa keskustelun aiheesta, ja silloin hän kertoi minulle, että näissä huhuissa ei ole perää. Näin hän sanoi ja sanoi myös sen, että hänellä ei ole mitään sote-operaatiota menossa. Tämän tiedon varassa minä olen, Jokinen sanoo STT:lle torstaina.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että Harkimo ja Sdp:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner olisivat perustamassa uutta poliittista liikettä Suomeen.

Liikkeen tarkoituksena on asettaa ehdokkaita eduskuntavaaleissa ensi vuonna. Liike edustaisi markkinaliberaalia linjaa ja saattaisi viedä äänestäjiä etenkin kokoomukselta.

Lue Ilta-Sanomien uutinen aiheesta täältä.

MTV:n ja Ylen lähteiden mukaan kokoomuksen kansansanedustaja Hjallis Harkimo aikoo tänään 15.45 alkavassa tiedotustilaisuudessa ilmoittaa eroavansa puolueesta.

Ylen Pikkuparlamentissa tapaama Harkimo ei halunnut torstaina päivällä avata tiedotustilaisuuden sisältöä.

–Minulla on tiedotustilaisuus, jossa tiedotan asiasta.

Ilta-Sanomat kertoi eilen eduskunnassa liikkuvista huhuista, joiden mukaan Harkimo olisi perustamassa uutta sotevastaista ryhmää. Harkimo kiisti IS:lle ehdottomasti, mutta ei silti taannut, mitä tekee kesään mennessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt