Ammattirikollisen taposta vaaditaan vangittavaksi kolmoismurhaajaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ammattirikollisen taposta vaaditaan vangittavaksi kolmoismurhaajaa

Raimo Juhani Andersson löydettiin kuolleena vantaalaisesta asunnosta viime lauantaina.

Julkaistu: 19.4.2018 9:52, Päivitetty 19.4.2018 13:40

Henkirikoksen uhriksi joutui tunnettu ammattirikollinen.

Vantaan Voudintiellä sijaitsevasta asunnosta löytyi viime lauantaina kuollut mies, joka oli tunnettu ammattirikollinen Raimo Juhani Andersson. MTV:n mukaan Andersson oli tapahtumien aikaan lomalla vankilasta.

Anderssonin taposta epäillään kolmoismurhasta aiemmin elinkautisen vankeustuomion saanutta Veli Matti Huohvanaista. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2015 syksyllä.

Huohvanaista vaaditaan vangittavaksi taposta epäiltynä Vantaan käräjäoikeudessa perjantaina. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan uhri ja epäilty olivat Voudintiellä sijaitsevassa asunnossa kahdestaan rikoksen tapahtuessa.

Keskusrikospoliisi muistuttaa, että tutkittava rikosnimike voi muuttua tutkinnan aikana. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho on tapauksen yksityiskohtaisista tiedoista vaitonainen. Hän ei esimerkiksi kommentoi sitä, käytettiinkö teossa kättä pidempää.

– Tekotapa ei lähde minulta ulos. Kuulustelut ovat vielä vaiheessa. Todistajia on vielä kuulematta, Huhta-aho sanoo.

Huohvanainen syyllistyi kolmeen murhaan vuonna 1999. Huohvanainen ampui kaksi miestä Vantaan Viestitiellä. Ensimmäinen uhri oli taloon pienen tyttärensä kanssa käymään tullut kirvesmies. Toinen uhri oli huumerikoksiin sotkeutunut mies, joka ammuttiin konepistoolilla pahoinpitelyn jälkeen.

Kolmas uhri oli ruotsalainen mies, jonka Huohvanainen puukotti pistimellä kuoliaaksi Hauholla pakomatkan aikana. Huohvanainen oli murhien aikaan alkoholin ja lääkkeiden aiheuttamassa sekavuustilassa.

Andersson tuomittiin puolestaan vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta.

Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuussa antamallaan päätöksellä. KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö Anderssonin epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.

– En lähde tähän spekulaatioon ollenkaan, Huhta-aho sanoo IS:lle.

Päivitetty kello 13.40 tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?