Mies hurjasteli BMW 530:lla nelinkertaista ylinopeutta – selitti kaahailua salaperäisellä kakkoskuskilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies hurjasteli BMW 530:lla nelinkertaista ylinopeutta – selitti kaahailua salaperäisellä kakkoskuskilla

Bemari-kuski väitti, että Tuuliharjan huoltoasemalla auton rattiin istui toinen mies. Oikeus ei uskonut.

Arkistokuva Orimattilan keskustasta.­

18.4.2018 19:42

Bemari-kuski kiisti ajaneensa nelinkertaista ylinopeutta poliiseja pakoon toissasyksynä Orimattilassa. Poliisi menetti yhteyden kaahariin, koska jarrutteli ajotien hidasteissa.

Autosta poliisilla oli hyvät kuvat, mutta kuljettajasta ajotilanteessa ei ollut. Kaahari päästeli Orimattilan keskustassa 30 km/h-rajoitusalueella 120 kilometrin tuntivauhtia poliisipartio perässään. Enimmillään taajamassa auton vauhti oli 130 km/h:ssa, jolloin auto teki matkaa 40 km/h-rajoitusalueella.

Kuski pääsi pakenemaan, sillä poliisipartio ajoi kurinalaisesti tiellä olleista hidasteista, joista Bemari meni ylitse kuin raketti.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vuonna 1982 syntynyt BMW 530-merkkistä autoa ajanutta miestä syytettiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies kiisti kaahauksensa. Hänet tuomittiin kuitenkin todistusaineiston perusteella kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen ja vuoden ajokieltoon. Syyttäjä vaati miehelle 80 päivän ehdotonta tuomiota.

Mies oli kuitenkin tuomittu muista rikoksista jokin aika sitten ehdottomaan vankeuteen, joka otettiin rangaistusta alentavana huomioon uudessa tuomiossa.

Tuore tuomio sisältää myös tuomiot rattijuopumuksesta, kortitta-ajosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisilla oli näyttää Lahden moottoritien varresta Tuuliharjan levähdysalueen huoltamolta kuvaa, jossa mies tankkaa autoaan. 18 minuuttia myöhemmin auto oli noin 15 kilometrin päässä Orimattilan keskustassa.

Samaan aikaan moottoritiellä oli poliisipartio, joka oli kiinnittänyt huomionsa Bemariin, mutta ei päässyt auton perään, vaan ilmoitti siitä toisella partiolle, joka oli Orimattilassa jo valmiina ja tiesi odottaa autoa.

Oikeudessa mies väitti, että tankkauksen jälkeen rattiin istahti toinen kuljettaja. Hän ei kuitenkaan nimennyt kakkoskuskia eikä oikeus uskonut kertomusta.

Kuski syyllistyi reippaaseen ylinopeuteen öiseen aikaan marraskuussa. Tie oli märkä. Hänen käyttämänsä auto oli vuosimallia 1999. Käräjäoikeus ratkaisi jutun keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?