Ex-ministeri Huovinen on jo kymmenes lähtijä – myös he ovat siirtyneet eduskunnasta muihin hommiin

Julkaistu:

Ovi ulos eduskunnasta on käynyt suhteellisen tiheään tällä vaalikaudella.
Kaksinkertainen ministeri, kansanedustaja Susanna Huovinen (sd) kertoi hakevansa eroa eduskunnasta.

Jyväskyläläinen Huovinen on lähtemässä Keski-Suomen Ensi- ja turvakotien toiminnanjohtajaksi. Eduskunta Huoviselle eron tullee myöntämään.

Huovinen ei ole suinkaan ensimmäinen kansanedustaja, joka tällä vaalikaudella lähtee eduskunnasta muihin hommiin. Ovi eduskunnasta ulos on käynyt suhteellisen vilkkaasti.


Huovinen on kymmenes kansanedustaja, joka jättää eduskunnan tällä vaalikaudella. IS käy aikajärjestyksessä läpi kansanedustajat, jotka ovat kevään 2015 jälkeen siirtyneet muihin tehtäviin.

Ensimmäisenä eduskunnasta lähti Pirkko Ruohonen-Lerner (ps). Hän oli eduskunnassa vain alkutohinat keväällä 2015 ja siirtyi Brysseliin mepiksi. Varapaikka aukeni, kun meppi Sampo Terho (silloin ps) aloitti kansanedustajana.


Seuraava lähtijä oli Carl Haglund (r). Haglund siirtyi kiinalaisen bioenergiayritys Kaidin varatoimitusjohtajaksi.


Haglund karisti eduskunnan tomut jaloistaan kesällä 2016 ja hän ehti olla eduskunnassa ja kansanedustajana vain reilun vuoden. Aiemmin Haglund oli ollut meppinä (2009–2012). Rkp:n puheenjohtajaksi valittuaan hän jätti europarlamentin, siirtyi kesällä 2012 kotimaahan ja puolustusministeriksi. Kevään 2015 vaalien jälkeen Rkp joutui oppositioon.

Seuraavaa lähtijää saatiin odottaa vuodenvaihteeseen 2016–2017. Elinkeinoministeri ja ex-komissaari Olli Rehn (kesk) valittiin Suomen Pankin johtajaksi.


Kesällä 2017 tuli pieni suma kansanedustajista, jotka olivat löytäneet uusia tehtäviä eduskunnan ulkopuolelta.

Ministerin tehtävät aiemmin jättänyt Hanna Mäntylä (sin) nimitettiin Strasbourgiin Euroopan neuvoston erityisneuvonantajaksi.


Ex-pääministeri ja ex-puheenjohtaja Alexander Stubb (kok) sai töitä Euroopan investointipankin johtajana, kun Jan Vapaavuori (kok) aloitti Helsingin pormestarina.


Samaan hengenvetoon Nasima Razmyar (sd) siirtyi Helsingin apulaispormestariksi. Razmyar oli Haglundin tapaan ensimmäisen kauden kansanedustaja.


Toinen vilkkaampi lähtökausi on ollut tänä keväänä.

Maaliskuun alussa Elsi Katainen (kesk) vaihtoi mepiksi Brysseliin. Euroedustajan paikka tuli Kataiselle, koska Hannu Takkula (kesk) valittiin EU:n tilintarkastajaksi.


Maaliskuun alussa myös Outi Mäkelä (kok) siirtyi pois eduskunnasta. Mäkelä aloitti kotikuntansa Nurmijärven kunnanjohtajana.


Viimeisin lähtijä on ollut Sanna Lauslahti (kok), joka on tällä viikolla aloittanut Lääketeollisuuden toimitusjohtajana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt