Turun puukotus­oikeuden­käynnin istunto keskeytettiin yllättäen – Bouananen kuuleminen ei onnistunut - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turun puukotus­oikeuden­käynnin istunto keskeytettiin yllättäen – Bouananen kuuleminen ei onnistunut

Julkaistu: 17.4.2018 12:59

Turun puukotuksista syytetty kieltäytyi istumasta tuoliin, jolloin käsittely päätettiin keskeyttää.

Oikeuden puheenjohtaja Tapio Katajamäki päätti tiistain istuntopäivän noin kello 12.55. Käräjäoikeus yrittää jatkaa Abderrahman Bouananen kuulemista keskiviikkona aamulla kello 9.

Oikeus piti puolen päivän aikaan tauon, jonka jälkeen Bouanane kieltäytyi istumasta hänelle varattuun tuoliin. Oikeuden puheenjohtaja poisti hänet salista. Lue lisää täältä.

Episodin jälkeen pidettiin ylimääräinen viidentoista minuutin tauko.

Istuntoa jatkettiin kello 12.45. Asianajaja Kaarle Gummerus kertoi puhuneensa päämiehensä kanssa tulkin välityksellä.

– Keskustelin kuulemisen jatkamisesta. Hän on sellaisessa mielentilassa, että hänen asianmukainen kuulemisensa ei tällä hetkellä onnistu. Hän itse myös suhtautuu kielteisesti, Gummerus sanoi.

Gummerus sanoi, ettei kysymys varsinaisesti ole tuolista, vaan syytetyn mielentilasta.

Oikeuden puheenjohtaja Tapio Katajamäki huomautti, että lähtökohtaisesti syytetyn pitää istua tuolilleen. Jos tuolissa ei suoranaista vikaa ole, niin istuutumisesta kieltäytyminen on tulkittavissa niin, ettei syytetty halua vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Katajamäki ehdotti, että kuuleminen tältä päivältä lopetetaan ja jatketaan huomenna aamulla uudestaan. Syyttäjä ja asianomistajat puolsivat ehdotusta.

Gummeruksen mukaan Bouanane on sanonut, että nimenomaan haluaa tulla kuulluksi ja päästä sanomaan sanottavansa. Hän oli kuitenkin sanonut päämiehelleen ehdottavansa, että istunto tältä päivältä keskeytetään ja yritetään aamulla uudestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?