Kotimaa

Katolta lunta pudottanut mies liukastui – jäi roikkumaan jalastaan tikkaisiin pää alas päin

Julkaistu:

Joensuu
Kahden lähitalon miehet naapurista säntäsivät nopeasti apuun. He tukivat miestä noin 20 minuutin ajan.
Lumia katolta pudottamassa ollut mies liukastui katolla ja jäi roikkumaan toisesta jalastaan omakotitalon talotikkaisiin pää alaspäin Joensuussa, Pohjois-Karjalassa maanantaina.

– Hälytys tuli kello 14.56. Tarkempi tapahtumapaikka oli omakotitaloalue Enon seudulla, palomestari Seppo Horttanainen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo Ilta-Sanomille.

Naapurit toimivat Horttanaisen mukaan esimerkillisesti.

– Kahden lähitalon miehet naapurista säntäsivät nopeasti apuun. He huomasivat ilmeisesti sattumalta, mitä oli tapahtunut. He tukivat miestä noin 20 minuutin ajan, kunnes palokunta saapui apuun ja laski miehen tikkaita käyttäen pois katolta, Horttanainen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen mukaansa miesten vahvat voimat olivat tarpeen. Horttanainen kiittelee nopeita ja vahvoja auttajia.

– Vaikka matkaa katolta oli vain 3–4 metriä, tilanne oli roikkujalle vaarallinen. Putoamisesta pää edellä olisi voinut tulla pahat vammat. Auttajat osoittivat urheutta, sillä tuossa ajassa vahvankin ihmisen lihakset alkavat väsyä, hän sanoo.

Ensihoitajat tutkivat miehen, joka ei juurikaan loukkaantunut turmassa.

– Mies pääsi kotiin tilanteen jälkeen. Ei ole ihme, että mies liukastui, sillä katto oli jäinen ja liukas. Tapauksesta voi oppia sen, että lumikuormien pudottaminen katolta kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi.