Kotimaa

KRP ottanut useita kiinni Vantaalta kuolleena löydetyn ammatti­rikollisen henkirikos­tutkinnassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Rikosepäily
Poliisi on tehnyt kiinniottoja maanantaina.
Keskusrikospoliisi on ottanut useita ihmisiä kiinni Vuosaaren palkkamurhasta tuomitun miehen henkirikostutkinnassa, kertoo rikosylikomisario Tero Haapala. Hän ei kerro, montako ihmistä tutkinnassa on kaikkiaan otettu kiinni, mutta osa kiinniotoista on tehty maanantaina.

Poliisin mukaan mies löytyi kuolleena vantaalaisesta asunnosta lauantaina.

STT:n, MTV:n ja Helsingin Sanomien tietojen mukaan löydetty mies oli eräs Suomen tunnetuimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson.

Haapala kertoi maanantaina, että ketään ei ole toistaiseksi vaadittu vangittavaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vielä on turha ennakoida minkäänlaisia pakkokeinoja tuomioistuimen suuntaan, Haapala sanoi.

Andersson tuomittiin vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta.

MTV:n mukaan Andersson oli nyt lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.

KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.

Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. STT ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa vahvistamaan tietoa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.

Artikkelia päivitetty Ünsalin murhatutkinnan taustatiedoilla 16.4.2018 kello 17.52. Lisäksi korjattu aiempaa muotoilua: Rikosylikomisario Haapala ei ole jutun tutkinnanjohtaja kuten aiemmin kerrottiin.