Kotimaa

Tuntien piiritys Heinolassa: Mies uhkaili poliiseja ja ensihoitajia myrkkykäärmeillä

Julkaistu:

Rikosepäily
Heinolalaisessa kerrostalossa koettiin maanantain vastaisena yönä tavanomaisesta poikkeava piiritystilanne, kun asuntoonsa linnoittautunut mies uhkaili viranomaisia käärmeillä.
Hämeen poliisilaitos tiedotti maanantaina ensihoitoyksikön saatua tehtävän sunnuntaina hieman ennen puolta yötä Heinolassa sijaitsevaan kerrostaloasuntoon.

Paikalla asunnossa oli mies, jolla on lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä. Hän oli uhannut paikalle saapunutta ensihoitoyksikköä hallussaan olleella erittäin myrkyllisellä käärmeellä. Käärme oli ollut miehen käsissä ja hän oli uhannut heittää sen ensihoitajien päälle.

Paikalle hälytettiin poliisi, mutta tilanne ei rauennut välittömästi. Mies nimittäin linnoittautui asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja.

Poliisi tiedottaa keskustelleensa miehen kanssa puhelimen välityksellä. Piiritystilanne kesti useita tunteja, mutta lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin saaman selvityksen mukaan asunnossa oli useita myrkyllisiä käärmeitä. Koska tiedossa ei ollut, olivatko käärmeet omissa terraarioissaan vai vapaina, asunto eristettiin turvallisuussyistä loppuyöksi.

Käärmeasiantuntijat kävivät tutkimassa asunnon maanantaina. Asunnosta löytyi viisi käärmettä, jotka olivat terraarioissa.

Alustavien tietojen mukaan kyseessä olleet käärmeet olivat kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyykäärmettä, joiden lajimääritelmä ei ollut vielä maanantaina iltapäivällä tiedossa.

Asunnon haltija on otettu kiinni ja myös käärmeet talteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tapausta tutkitaan Hämeen poliisissa laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.