Alina

Kotimaa

Oikeus kuuli Turun iskun uhria –  ”Työnsin lastenrattaita ja tunsin pistoksen niskassa”

Julkaistu:

Viime elokuussa tapahtuneiden Turun puukotusten oikeudenkäynti jatkuu. Maanantaina äänessä ovat uhrit.
– En muista ihan tarkkaan millä tavalla hän otti minusta kiinni. Muistan vain, että työnsin lastenrattaita vasemmalle puolelle ja tunsin pistoksen niskassa, italiaa puhuva nainen kertoi Turun joukkopuukotusoikeudenkäynnissä.

Nainen kertoi tulkin välityksellä, että oli veitsi-iskun aikaan palaamassa tyttärensä kanssa kotiin yhdistystoiminnasta, jossa järjestetään lapsille tekemistä. Hän kertoi, että huomasi makaavansa maassa ja muisteli huutaneensa italiaksi apua.

– Minulla on sellainen muistikuva, että olisin nähnyt oikealla puolella hyökkääjän ja sitten olisi ollut toinen mies, joka seurasi häntä. Ja sen jälkeen menetin tajuntani, nainen kertoi.

Myöhemmin nainen heräsi sairaalasta. Hänen kehoonsa oli osunut useita veitseniskuja. Nainen kertoi, että väkivallanteosta aiheutui kovia kipuja ja useita vammoja, jotka eivät vieläkään ole kaikilta osin parantuneet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syytetty Abderrahman Bouanane vahingoitti kuolettavasti kahta naista sekä haavoitti kuutta naista ja kahta auttamaan tullutta miestä Turun keskustassa viime elokuussa. Tänään oikeuden on tarkoitus kuulla useita uhreja.

Syytetty uupui paikalta

Oikeusistunto pidetään Turun vankilassa. Yleisö seuraa istuntoa videoyhteyden välityksellä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa.

Bouananen ei saapunut tänään oikeussalina toimivaan vankilan auditorioon. Vielä aamun istunnon alussa puheenjohtaja odotteli syytetyn saapuvan paikalle henkilökohtaisesti.

Puolustuksen mukaan Bouanane on pyytänyt, että hänen ei tarvitse olla paikalla oikeudenkäynnissä. Puheenjohtajan mukaan päivän kuulemiset voidaan käsitellä ilman syytetyn läsnäoloa.

Edellisessä oikeusistunnossa Bouanane hermostui puukottamalleen miehelle ja hänet poistettiin salissa. Veitsestä saanut Hasan Alazawii kertoi tällöin oikeudelle, että oli lähtenyt Bouananen perään ja luonnehti tätä istunnossa toistuvasti pelkuriksi.


– Häntä (syytettyä) pelotti, joten hän otti aina pakkia ja palasi sitten takaisin. Kuten pelkurit tekevät, Alazawii kuvaili Bouananen toistuvia hyökkäyksiä auttajan kimppuun ennen Bouananen hermostumista.

Syyttäjä vaatii Bouananelle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä. Bouanane on myös kertonut poliisin kuulusteluissa, että oli omasta mielestään paikalla toteuttamassa terroritekoa. Puolustus on kuitenkin kiistänyt, että teot olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa lain tarkoittamalla tavalla.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Marja toteutti unelmansa – muutti Suomen pienimpään kaupunkiin vanhaan kauppakeskukseen

 2. 2

  Hymy palasi Olli Lindholmin kasvoille rankan vuoden jälkeen – yllättävä harrastus pitää tähden kunnossa: ”Monia varmaan naurattaa...”

 3. 3

  Tuhannet linnut tärvelivät saarta: Vuokraturvan toimitusjohtaja keksi tehokkaan keinon antaa häätö merimetsoille

 4. 4

  Syvä kurkku -pornoelokuvan tähden traaginen elämä: väkivaltainen mies pakotti elokuvaan – Lue sunnuntain elokuva-arviot

 5. 5

  Salatut kuulustelu­kertomukset paljastavat: Turun puukottajalla oli oppi­mestari Suomessa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkulapsen viaton piirustus herätti huolen hoitopaikassa – ”Jos päiväkodin täti olisi edes hetkeksi pysähtynyt kuuntelemaan lasta...”

 2. 2

  Kommentti: Hjallis Harkimo jatkaa härskiä sumutusta loppuun saakka – tästä kaikesta Jokerien ”myynnissä” on kyse

 3. 3

  Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

 4. 4

  Luksuselämää viettänyt sometähti jätti vuokra-asunnon karmaisevaan kuntoon – törkyinen asunto kuin pommin jäljiltä

 5. 5

  Koulutyttöä puukotettiin 37 kertaa – yksi Ison-Britannian pitkäkestoisimmista murhamysteereistä ratkesi 26 vuoden jälkeen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

 2. 2

  Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

 3. 3

  Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

 4. 4

  Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

 5. 5

  Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

 6. Näytä lisää