Kotimaa

Rattijuoppo ajoi mielipuolisesti poliisia karkuun Eurassa: ajoi vastaantulevien kaistalla, porhalsi maatilan pihan läpi

Julkaistu:

Eura
Maatilan pihaa pakoreittinä käyttänyt autoilija puhalsi 2,42 promillea.
Henkilöauton kaahailu ja kaistalta toiselle seilaaminen herätti viime lauantaina 14. huhtikuuta autoilijoiden huomion Eurassa Harjavallantiellä.

Henkilöautosta tehtiin ilmoitus ja poliisipartio ajoi kaahailijaa vastaan. Lounais-Suomen poliisilaitoksen mukaan epäilty henkilöauto kaahasi tuolloin 130 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa on sadan kilometrin nopeusrajoitus.

Poliisi antoi autoilijalle pysähtymismerkin, mutta autoilija ei totellut sitä. Sen sijaan autoilija yritti vaikeuttaa kiinnijäämistään ajamalla sivuteitä maatilan piha-alueen läpi melkein 80 kilometrin tuntinopeudella.

Maatilan piha-alueelta autoilija suuntasi kohti Harjavaltaa. Takaisin Harjanvallantielle kääntyessään autoilija oli törmätä toiseen autoon. Pakenijan nopeus oli kovimmillaan 160 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa on 100 kilometrin nopeusrajoitus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Paetessaan autoilija oli ohittanut edellä meneviä autoja keltaisen sulkuviivan kohdalla vastaantulevien kaistaa käyttäen, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Pakenija saatiin kiinni lopulta Harjavallan keskustassa. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti kuljettajan toteltua poliisin käskytystä.

Poliisi kertoo auton kuljettajaksi osoittautuneen mieshenkilön olleen voimakkaasti päihtynyt. Hän puhalsi 2,42 promillea poliisin seulonta-alkometriin.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.