Kotimaa

Kuutti uuvahti Rauman kanavan varrelle – lähestyneet pelastajat huomasivat nopeasti, että nyt oli tosi kyseessä

Julkaistu:

Pelastustehtävä
Kuutti kuljetettiin hoidettavaksi Korkeasaaren eläintarhaan.
Satakunnan pelastuslaitos havahtui sunnuntaina erikoislaatuiseen hälytykseen: Rauman kanavan varrella makasi väsyneen ja voimattoman oloinen kuutti.

Kuutti olisi helposti päässyt pakenemaan useita ihmetteleviä silmäpareja veteen, mutta kun se ei välittänyt edes pelastajiensa lähestymisestä, pelastuslaitos aavisti, että nyt on tosi kyseessä.

– Olimme ihan puolen metrin päässä kun huomasimme, että sillä ei ole kaikki ihan kunnossa, kertaa vastaava paloesimies Tero Tommila.

Pienokainen ei vastustellut, kun pelastajat nappasivat sen varovasti haaviin ja kuljettivat laitokselle turvaan. Puhelimen päässä eläinlääkäri antoi palomiehille ohjeita.


Paloaseman kalustohalliin nousi hetkessä tilapäinen meriakvaario, joka kyhättiin kasaan pressusta ja jatkotikkaista. Eläinlääkäri ohjeisti palokuntaa tarjoamaan kuutille pientä purtavaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Annoimme kaverille vähän hunajaa, jonka jälkeen se vähän tuntui piristyvänkin.

Tommilan mukaan kuutti on nuori yksilö ja hän arvioi sen painoksi vain vaivaiset 5-7 kiloa.

Vaikka kuutti näytti jo elpymisen merkkejä, se päätettiin silti kiikuttaa asiantunteviin käsiin Helsingin Korkeasaareen. Kuutti saapui eläintarhaan sunnuntaina illalla.

– Eiköhän siitä vielä kunnon kuutti saada aikaiseksi, Tommila toteaa.


Satakunnan pelastuslaitos kertoi tapahtuneesta Facebook-sivullaan. Julkaisun yhteydessä viranomainen kertoi, miten pelastuslaitos toimii eläinpelastustehtävissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pelastuslaitos pyrkii toimimaan eläinpelastustehtävissä eläinsuojeluvalvonnan ohjeiden mukaisesti. Vahingoittumattomat eläimet pyritään päästämään takaisin luontoon. Tarvittaessa eläin toimitetaan hoitoon. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan, Satakunnan pelastuslaitos kirjoittaa.

Tapauksesta uutisoi ensin Turun Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt