Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen paiskasivat kättä Seinäjoella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sipilä ja Väyrynen paiskasivat kättä Seinäjoella: ”Tervetuloa takaisin kotiin Paavo”

Juha Sipilä esitti tervetuliaistoivotustensa jälkeen epäilyksensä Väyrysen aikeista.

Paavo Väyrynen ja Juha Sipilä paiskasivat kättä Seinäjoella piirikokouksessa.

13.4.2018 18:41

Omasta kansalaispuolueestaan eroilmoituksen antanut Paavo Väyrynen ja keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä kättelivät pikaisesti toisensa keskustan Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa perjantai-iltana. Väyrynen kiirehti Oulun junalta suoraan kokoussaliin, kätteli Sipilän ja istuutui auditorion portaille odottamaan omaa puheenvuoroaan.

Paavo Väyrynen ja Sipilä paiskasivat kättä Seinäjoella.

Väyrynen ei istahtanut eturiviin Sipilän vieressä olleelle tyhjälle paikalle. Sipilän ja Väyrysen ensikohtaamista oli odotettu ja se oli ohi pikaisesti. Lyhyt kädenpuristus annettiin puolin ja toisin vienon hymyn kera.

Paavo Väyrynen istahti hetkeksi portailla piirikokouksessa.

Keskustan virkoihin ehdolla oleville oli annettu kolmen minuutin puheenvuorot kokouksen alkuosaan puheenjohtaja Sipilän ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen puheenvuorojen jälkeen.

Väyrynen ilmaisi jo etukäteen tyytymättömyytensä järjestelyyn.

– Kannattiko kolmen minuutin takia lähteä tänne, en tiedä. Mutta toivoin keskustelua puheenvuoron jälkeen, sitä ei luvattu vaikka juuri keskustelua kaipaisin, Väyrynen totesi.

Sipilä otti heti oman puheenvuoronsa aluksi kantaa Väyrysen kansalaispuolueesta eroamiseen ja keskustan puheenjohtajavaaliin.

– Otan heti kantaa tähän asiaan, josta minulta on paljon kyselty ja joka kiinnostaa kaikkia. Tervetuloa takaisin kotiin Paavo, olet lämpimästi tervetullut, Sipilä sanoi ja sai yleisöltä lämpimät aplodit sanoilleen.

Sipilä esitti kuitenkin epäilyksensä siitä onko Väyrynen liikkeellä tosissaan.

– Oletko virkavapaalla toisesta puolueesta vai oletko keskustan jäsen aidosti? Ollaan jäseniä sittenkin kun äänestykset on tehty. Kukaan ei hyväksy, että puoluetta käytetään toisen puolueen viestinviejänä. Keskusta on ainoa liike joka pystyy pitämään koko Suomen puolta. Jos tämä häviää ennen seuraavia vaaleja, olemme hukassa. Meillä on vuosi aikaa vahvistaa keskustaa siihen kuntoon että voitetaan vaalit, Sipilä totesi flunssankarhealla äänellä.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina blogissaan, että hän eroaa perustamastaan kansalaispuolueesta. Hän arvelee voivansa sen jälkeen osallistua keskustan puheenjohtajan vaaliin Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa.

Kansalaispuolueen tilanne on kevään erikoisten vaiheiden jälkeen sekava. Puolueen hallitus on jo päättänyt erottaa Väyrysen. Hän on kuitenkin ollut edelleen teknisesti puolueen jäsen, koska käräjäoikeus on määrännyt täytäntöönpanon keskeytyksen, kunnes asia on ratkaistu.

Kiistassa on kyse siitä, tehtiinkö Väyrysen erottamispäätös yhdistyslain ja puolueen sääntöjen vastaisesti.

Väyrynen sanoo olevansa kansalaispuolueen puoluehallituksen jäsen siihen saakka, kunnes koolle saadaan laillisesti kokoon kutsuttu jäsenten kokous, joka valitsee uuden hallituksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?