IS tapasi keskustan piirikokoukseen matkaavan Paavo Väyrysen junassa – Sipiläkin tulossa: ”Paiskaamme kättä tietysti” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS tapasi keskustan piirikokoukseen matkaavan Paavo Väyrysen junassa – Sipiläkin tulossa: ”Paiskaamme kättä tietysti”

Paavo Väyrynen kertoo pitävänsä puheen illan piirikokouksessa.

Julkaistu: 13.4.2018 15:42

Väyrynen toivoo pääsevänsä keskusteluyhteyteen Juha Sipilän kanssa.

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on parhaillaan matkalla Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin piirikokoukseen Seinäjoelle. Oulusta puoli kolmen aikaan lähteneessä IC 26 -junassa matkaa tekevä Väyrynen odottaa mielenkiinnolla muiden keskustapoliitikkojen tapaamista. Hänelle on vielä epäselvää, onko sairaslomastaan kertonut pääministeri Juha Sipilä paikalla.

– Jos on paikalla niin toivon, että pääsemme keskusteluyhteyteen. Ja paiskaamme kättä tietysti, niinhän kokouksissa on tapana, Väyrynen toteaa.

Valtioneuvostosta vahvistettiin puolenpäivän jäljestä Ilta-Sanomille, että Sipilä olisi osallistumassa piirikokoukseen Seinäjoella.

Väyrynen matkustaa Seinäjoelle pitämään puheenvuoroa. Hän aikoo olla mukana mahdollisimman monessa piirikokouksessa kevään aikana tulevaa puheenjohtajavaalia ajatellen.

– Kysyin aamulla kokousjärjestäjiltä, että voinko tulla ja voinko pitää puheenvuoron. Minulle luvattiin, että se sopii. Puheenvuoro on kokouksen alkuosassa, Väyrynen kertoo.

Sipilän ja Väyrysen välit ovat viilenneet sen jälkeen kun europarlamentaarikko perusti oman kansalaispuolueensa. Miehet eivät ole olleet keskusteluyhteydessä kahteen vuoteen.

– Näin Sipilää vuosi sitten kun europarlamentaarikot olivat vierailulla hänen luonaan. Henkilökohtaista kontaktia ei ole ollut kahteen vuoteen.

Sipilä kertoi viime viikolla Ilta-Sanomien haastattelussa, ettei hänen arvostuksensa Väyrysen elämäntyötä kohtaan ole kadonnut mihinkään. Väyrynen on Sipilän mukaan kuitenkin ”tiensä valinnut”.

Ilta-Sanomat tapasi Väyrysen junassa matkalla piirikokoukseen.

Väyrynen kertoi torstaina eroavansa perustamastaan kansalaispuolueesta. Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoi saman päivän iltana, että keskustan puoluevaltuusto käsittelee ensi viikolla kokouksessaan sääntömuutosta, joka saattaa olla kohtalokas Väyrysen puheenjohtajahaaveille. Myös kunniapuheenjohtajuuden vieminen Väyryseltä on Ovaskan mukaan mahdollista.

– On aika monta aloitetta, joissa vaaditaan, että Väyrysen kunniapuheenjohtajuus otettaisiin pois. Niihin tullaan ottamaan kantaa toukokuun puoluehallituksessa. Painetta on ollut monesta paikallisyhdistyksestä, että se pitäisi viedä, Ovaska kertoi Ilta-Sanomille torstaina.

Pääministeri Sipilä kertoi hiljan olevansa valmis mittaamaan suosionsa Väyrystä vastaan äänestyksessä Sotkamon puoluekokouksessa.

Kansalaispuolue on tehnyt tutkintapyynnön Väyrysen rahaliikenteestä presidentinvaalikampanjan aikana. Väyrynen on kiistänyt syytteet.

Myös Väyrynen on jättänyt poliisille tutkintapyynnön kansalaispuolueen Sami Kilpeläisen, Piia Katteluksen ja Tuula Komsin toiminnasta. Tutkintapyyntö koskee mahdollista kunnianloukkausta tai törkeää kunnianloukkausta.