Syyttäjä: Turun puukottaja otti itsestään selfien ja lähti suorittamaan järkyttävää veritekoaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyttäjä: Turun puukottaja otti itsestään selfien ja lähti suorittamaan järkyttävää veritekoaan

Julkaistu: 10.4.2018 15:00

–Veitsistä löytyi ensimmäisen ja toisaalta viimeisen uhrin verta, syyttäjä Sampsa Hakala sanoi.

Loukkaantuneiden uhrien vammoja oikeus käsitteli yleisön läsnä ollessa, mutta iskussa menehtyneiden ruumiinavauspöytäkirjat käsiteltiin suljetuin ovin.

Turun puukotusten sankareihin kuuluva Hassan Zubier jää lääkärinlausunnon mukaan erittäin todennäköisesti pyörätuolipotilaaksi.

  • IS seurasi Turun puukotuksen oikeudenkäyntiä tiistaina. Seurantaan pääset tästä.

Lausunnon kirjoittanut Tyksin ortopedi tosin huomauttaa, että toipumista voidaan arvioida vasta 1-2 vuoden kuluttua tapahtuneesta. Pysyvä haitta on kuitenkin todennäköinen.

Loukkaantunut Hassan Zubier.

Lastenrattaiden kanssa liikkeellä ollut 33-vuotias nainen oli päästä hengestään. Hän sai henkitorveensa viiltovammoja, joiden takia hän oli viikon hengityskoneessa nukutettuna. Hänen puukotuksensa taltioitui videolle.

–Tässä [syytetty Abderrahman] Bouanane tekee silmukan tai kaarroksen ja tekee verityönsä. Uhrin luota ihmiset ovat kaikonneet. Uhri ei voinut väistää tai paeta iskua, hänellä oli lastenrattaat. Hän oli varsin puolustuskyvyttömässä tilassa, Hakala sanoi.

Oikeudenkäynti Abderrahman Bouananea vastaan jatkui tiistaina.

Nainen sai oikeaan hartiaansa vakavia hermovaurioita, joiden korjaamiseksi tehtiin koko päivän kestänyt käsikirurginen leikkaus. Hän kärsi herätyksensä jälkeen oikean hartian ja käden erittäin kovista kivuista, joihin edes maksimaalisesta kivunlievityksestä ei ollut apua.

–Hän oli 11 päivää tehohoidossa, joista 7 päivää nukutettuna, asianajaja Tuuli Sonckin kertoi.

Bouananen liikkeistä syyttäjällä on näyttönään valokuvia, televalvontaote hänen liittymästään ja manifestivideo, jonka hän kuvasi Turun Tuomiokirkon puistossa noin tunti ennen puukotussarjaansa. Manifestin sisältö käsitellään tarkemmin vasta kolmannen todistekokonaisuuden yhteydessä.

Oikeudenkäynti istutaan poikkeuksellisesti Turun vankilassa.

Itse teoista syyttäjällä on yli 20 kirjallista todistetta: valokuvia, videokooste, takavarikkopöytäkirjoja, rikosteknisen laboratorion lausuntoja, ruumiinavauksiin liittyviä asiakirjoja ja lääkärinlausuntoja.

Ensimmäinen syyttäjien esittelemä todiste oli valokuva. Se on puukottajan peilin kautta itsestään ottama selfie. Hän otti sen Kaarinassa ystävänsä luona iltapäivällä ennen veritekojaan.

–Tämä todentaa, että hän on lähtenyt liikkeelle tuolta tuohon aikaan kuten on kertonut. Jostain syystä hän on katsonut aiheelliseksi ikuistaa itsensä kun on lähtenyt tehtävää suorittamaan, syyttäjä Hakala sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?