Tv-poliisit sydäntä särkevän tapauksen edessä – päihtynyt isä laitettiin käsirautoihin lasten edessä: ”Pistää vihaksi tällainen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tv-poliisit sydäntä särkevän tapauksen edessä – päihtynyt isä laitettiin käsirautoihin lasten edessä: ”Pistää vihaksi tällainen”

Poliisi kohtaa karuja lastensuojelutapauksia hälyttävän määrän vuodessa. Tiistaina Poliisit-sarjan jaksossa nähdään yksi näistä surullisista tapauksista.

10.4.2018 10:46

Poliisit-sarjassa Markku Kekkonen, Anders Södermann ja Sebastian Söderholm joutuvat hoitamaan sydäntä särkevää tehtävää Helsingissä, kun hätäkeskukseen tulee ilmoitus pienten lasten kanssa liikkuvasta päihtyneestä isästä.

Sekavalla ja vahvasti humaltuneella miehellä on mukanaan kaksi alle kouluikäistä poikaansa. Puhalluskokeessa isän promillelukema nousee hälyttävän korkealle.

Päihtynyt isä valittelee, että näkee lapsiaan vain kerran kahdessa viikossa.

– Jos näet lapsia niin harvoin, niin luulisi, että sitä suuremmalla syyllä nauttisit niiden seurasta ihan selvin päin, Sebastian Söderholm tylyttää.

Isä vastustelee joutuessaan tarkastettavaksi, ja hänet on laitettava käsirautoihin lasten edessä. Poliisit löytävät miehen hallusta ruiskuja, kannabista ja muita huumausaineita.

Pian paikalle saapuu toinen poliisiauto, joka vie kylmissään olevat lapset isoäitinsä luokse.

– Pistää vihaksi tällainen, Söderholm miettii tehdessään ilmoitusta tapauksesta lastensuojeluun.

Samankaltaisia karuja tapauksia on hurja määrä. Helsingin poliisi hoitaa vuosittain lähes tuhat lastensuojeluun liittyvää tehtävää.

– Sääli, että näin käy. Jos ihmisellä menee huonosti elämässä ja on lapsia, niin heidät pitäisi ehdottomasti jättää sen ulkopuolelle, Anders Södermann toteaa.

Poliisit 10 vuotta -juhlakauden kolme viimeistä jaksoa tiistaina kello 18.30–20.00 Nelosella.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?