Voisiko Väyryselle tarjota rauhanpiippua, Juha Sipilä? ”Hän on itse oman tiensä valinnut” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Voisiko Väyryselle tarjota rauhanpiippua, Juha Sipilä? ”Hän on itse oman tiensä valinnut”

Julkaistu: 8.4.2018 11:18

Sipilä sanoo, ettei hänen arvostuksensa Väyrysen elämäntyötä kohtaan ole kadonnut.

Keskustan puheenjohtajalla Juha Sipilällä on tuttu päänsärky Sotkamon puoluekokouksen alla. Paavo Väyrynen on ilmoittanut haastavansa Sipilän, mutta puoluekokouksen päätettäväksi jää, voiko oman kansalaispuolueen perustanut Väyrynen olla edes ehdolla.

Paljon pohdittu kysymys on, olisiko Sipilän kannattanut jatkaa kommunikoimista Väyrysen kanssa vuoden 2015 jälkeenkin. Väyrynen on kertonut Sipilän lakanneen tuolloin vastaamasta hänen sähköposteihinsa.

– Hän on itse oman tiensä valinnut ja se tuli minulle selväksi. Sen jälkeen en ole nähnyt aihetta kommunikaatioon. Hän vain ilmoitti perustavansa puolueen. Sen jälkeen tietenkin suhtauduin häneen kuten kehen tahansa toisen puolueen edustajaan.

Sipilä sanoo, ettei hänen arvostuksensa Väyrysen elämäntyötä kohtaan ole kadonnut minnekään.

– Paljon hänen kanssaan kävin keskusteluja. Kysyin hänen mielipidettään joihinkin kysymyksiin, mutta hän on nyt valinnut tämän tien.

Onko rauhanpiipun tarjoaminen tullut mieleen?

– Olen sanonut julkisestikin, että hän on tervetullut takaisin puolueeseen, jos hän jättää omansa. Se (kansalaispuolueen) sotku pitää varmasti ensin selvittää.

Väyrynen ja kansalaispuolue ajautuivat viime kuussa erikoiseen sotkuun. Puolue erotti Väyrysen ja teki presidentinvaaleihin liittyvästä rahaliikenteestä poliisille tutkintapyynnön. Väyrynen aikoo käräjöimällä todistaa päätökset laittomiksi ja on saanut erotuspäätöksen jäähylle.

  • Alla olevalla videolla: Näin Sipilä kommentoi tuoreeltaan Väyrysen erottamista kansalaispuolueesta.

Sipilä on valmis menemään puoluekokouksissa äänestyksiin, jos siellä niin päätetään. Yhteisesiintymisiä kahden puolueen jäsenen kanssa ei ole luvassa. Sen puoluehallitus on jo linjannut.

Keskustassa raskaan hallitustaipaleen vuoksi kupliva tyytymättömyys on tiivistynyt puoluesihteeri Jouni Ovaskan ympärille. Keski-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtaja Jirka Hakala haastaa hänet Sotkamossa. Hakala on syyttänyt Ovaskaa huonosti menneistä vaaleista ja siitä, ettei keskusta hyökkää tai saa väkeä innostettua.

Sipilä ei henkilövalintoja halua kommentoida. Keskustan kuplinnasta hän sanoo näin:

– Totta kai minä kannan vastuuta gallupkannatuksesta. Omassa ajankäytössäni puolue tulee saamaan enemmän sijaa nyt, kun isot asiat alkavat olla meidän käsistämme pois.