Juho Eerola selittää ihmetystä aiheuttaneita puheitaan – ”Venäjä on menetellyt väärin”

Julkaistu:

Perussuomalaisten Juho Eerola rinnasti Krimin ja Karjalan Verkkouutisten haastattelussa.
Perussuomalaisten kansanedustajien Venäjä-puheet ovat viime päivinä herättäneet ihmettelyä puolueen sisällä.

Muun muassa kansanedustaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola sanoi kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa tuomitsevansa Krimin valtauksen mutta olevansa valmis hyväksymään sen osaksi Venäjää. Eerolan mielestä EU:n tulisi purkaa Venäjän-vastaiset pakotteet, jotka ovat Suomellekin vahingolliset.

Eerola myös rinnasti Krimin tilanteen Karjalan ja Petsamon menetykseen.

– Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä?

Eerola korostaa nyt Ilta-Sanomille, että Karjalan menetys oli Suomelle valtava tragedia, mutta sitä seurannut idänkauppa oli hyvä asia.

– Sitä seurannut idänkauppa nosti Suomen nykyisenkaltaiseksi teollisuusmaaksi. Se oli hyvä asia. Toisin sanoen oli hyvä, ettei silloin julistettu talouspakotteita Venäjää kohtaan ja kielletty Suomea käymästä kauppaa Venäjän kanssa. Kaupankäynti ja taloudellinen yhteistyö on hyvä asia, Eerola sanoo.

– Mielestäni Venäjän tulisi palauttaa ne luovutetut alueet, joita se on naapurimailtaan vohkinut, koskee se sitten Ukrainaa tai Suomea. Venäjä on menetellyt väärin. Tämä ei kuitenkaan saisi olla este kaupankäynnille. Taloudellinen yhteistyö on paras rauhan tae.

Eerolan mukaan talouspakotteet pitäisi purkaa siinä tapauksessa, että tilanne Krimin osalta pysyy muuttumattomana vuosia.

– Ne ovat haitallisia kaikille.

Verkkouutisten entinen talouden ja politiikan toimittaja Sami Metelinen kertoi blogissaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon pitäneen Eerolalle puhuttelun tämän Venäjä-lausunnoista.

– Kerroin hänelle, että olen näin sanonut. En kokenut sitä puhutteluksi. Keskustelimme kyllä asiasta, Eerola kertoo Ilta-Sanomille.

Eerolan mukaan hän kävi Halla-ahon kanssa keskustelun hyvässä yhteisymmärryksessä ja siinä todettiin, että Venäjään liittyvissä lausunnoissa kannattaa olla tarkkana, jottei niitä tulkittaisi väärin.

Eerola huomauttaa, että hän on jo aiemmin tehnyt selväksi Venäjä-kantansa muun muassa vastustamalla julkisuudessa Fennovoiman ydinvoimalahanketta ja venäläisten Suomessa tekemiä maa- ja tonttikauppoja ja ilmaisemansa huolensa venäläisten viisumivapaudesta.

Huom! Juttua korjattu 8.4. klo 17.30. Korjattu virheellinen viittaus Verkkouutisiin Jussi Halla-ahon Juho Eerolalle pitämän puhuttelun uutisoimisesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä blogisti Sami Metelinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt