Soini lyttää entisen puolueensa Venäjä-kannanotot: ”Onneksi en johda enää perussuomalaisia” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Soini lyttää entisen puolueensa Venäjä-kannanotot: ”Onneksi en johda enää perussuomalaisia”

Ulkoministeri Timo Soini kritisoi entisen puolueensa johtoa blogissaan.

Julkaistu: 7.4.2018 14:20

Ulkoministerin hampaisiin joutuvat niin Huhtasaari, Halla-aho kuin Eerolakin.

Ulkoministeri Timo Soini (sin) kritisoi rajusti perussuomalaisten puoluejohtoa. Soinin mielestä puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren kannanotot Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjanvedoista Britannian myrkytystapauksesta ja sen aiheuttamista toimista ovat karua luettavaa.

– Puuttuu sekä kokemus että ymmärrys. Huhtasaaren puheet Brysselin orjailusta venäläisdiplomaatin karkottamisessa puhuu puolestaan. Karkotuksista ei päätetty Brysselissä vaan pääkaupungeissa, Soini kirjoitti plokissaan.

Soini lyttäsi myös perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Juho Eerolan, joka viime viikolla Verkkouutisten haastattelussa kritisoi Venäjän vastaisia pakotteita ja totesi, ettei Neuvostoliitollekaan asetettu pakotteita Karjalan viemisestä.

– Hänen puheensa Venäjästä ja Karjalasta ylittävät kaikki aikaisemmat toilailut. Nyt ei ole kyse mistään varavaltuutetuista vaan puolueen johdosta, Soini latasi.

Soinin mukaan Eerolan puheet osoittavat, että nykyisten perussuomalaisten linkit puolueen edeltäjään SMP:hen on nyt revitty irti.

Ulkoministeri myös kertoi olevansa helpottunut siitä, ettei joudu enää selittelemään perussuomalaisten poliitikkojen möläytyksiä, kuten hän joutui ollessaan puolueen puheenjohtajana.

– Onneksi en johda enää perussuomalaisia, enkä kuulu perussuomalaisiin. Koko eilinen päivä olisin kulkenut pitkin eduskunnan käytäviä karvatollukat kitalaessa kommentoidessa yksi toistaan älyttömämpiä ulostuloja.